Bayburt Merkeze bağlı Seydiyakup (21 km) köy içi ve Türbe yolu İl Özel İdare yol ve ulaşım şube müdürlüğü ekipleri tarafından genişletme ve stabilize çalışmaları yapılarak hizmete sunuldu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan,Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal ve Köy Muhtarı Nazmi Ata yapılan yol çalışmalarını inceleyerek ekiplerden bilgi aldılar.

Köy içinden geçerek Seydiyakup Türbesine çıkılan yolun çok dar ve bozuk olmasından bu çalışmaları başlattıklarını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan  yaptığı açıklamada  '' Seydiyakup türbesine yaz mevsiminde il içi ve dışından çok yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu ama yolun çok bakımsız ve dar olmasından tehlike arz ettiği bize muhtarımız tarafından bildirilmişti.

Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü ekiplerimizle yaptığımız inceleme sonunda ; genişletme ve yolu düzelterek stabilize sermek suertiyle daha kullanılır bir hale geleceği kanaatiyle çalışmalarımızı gerçekleştirerek 3 kilometrelik yolu standardını yükselterek kullanılır hale getirdik.''dedi.

Seydiyakup türbesini Trabzon'un Of ilçesinden gelen İlahiyat mezunu emekli ve Hudeybiye Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği Trabzon Başkanı Süleyman Akyüz (58 )ve İstanbul Gaziosmanpaşa Hacı Salih Efendi Camisi İmam hatibi Abdullah Akyüz ve ailesi her yıl yaz aylarında ziyarete geldiklerini belirterek ''her yaz Seydi Yakup yaylasına geldiğimizde bu türbeyi mutlaka ama mutlaka ziyarete geliriz.

Türbenin yolunun düzeltilip ve genişletilmesi ;daha rahat ziyaret etmemizi sağlayacak daha çok ziyaretçi gelmesine sebep olacaktır.Allah Devletimize ve bu çalışanlara zeval vermesin,inşallah bir daha ki yaza da asfaltlanmış halini görürüz.''