Bayburtlu sanatçımız Sehlan Burak'ın uzun stüdyo çalışmaları sonunda çıkarttığı "Gönül adamı" albümünü konuştuk.Gazetemizi ziyaret eden Sanatçı Sehlan Burak ve aydın müzik yapım Prodüktörü Nejmettin Emirali Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Demirerle  Sanatçının Albümünü ve Müzik çalışmalarını konuştular.

Sanatçı Sehlan Albüm çalışmalarında kendisine destek veren hemşerilerimize teşekkürlerini belirtti ve Bu albümdeki şarkılarından birine Bayburt'ta Klip çekeceğini söyledi. Türkü ve Tv sektöründe buğulu sesli sanatçı olarak anılan ve Türkiye'nin tanınmış bir çok sanatçısının da beğenerek dinlediği sanatçımızın bu albümünün ulusalda da çok ses getireceğine inanıyoruz.  

Sehlan Burak: “Kuzuları Seyirci yapıp Türkü Söyleyerek sanatçı oldum”

30 yıldır Anadolu da beslendiği, Türküleriyle Türk Halk Müziğine hizmet veren, müzik sektöründe sevilen sayılan, Türk halk Müzik sanatçısı Sehlan Burak, Çocukken sanata sevda saldım. 'Kuzuları seyirci, çoban derneğimi saz yaparak sanatçı olmanın' hayallerini kurarak bugünlere geldim. dedi.

Sehlan Burak, ben çocukluğumda Bayburtlu Ozan Hicranı'nin,  türkü ve yorumlarında çok etkilendiğim için, sanatçı olmaya karar verdim.  30 yıldır, türkülerimle, yorumlarımla, şiirlerimle bu müzik sektörüne hizmet ediyorum. dedi

2005 yılında 10 yıl önce Doğu Tv.'de "Gönül adamı" adlı programla televizyonlarda mesleği icra ederken, türkülerin formatını bozmadan sanatımı icra etmeye başladım. Diyen, Sehlan Burak,  "2 yıldır da Ekin Tv.'de "Gönül adamı"  adlı program yaparak",Anadolu'nun ve Türkiye'nin sesi olmaya çalışıyorum. dedi.

Sözü müziği bana ait, "3 yüzün üzerinde bestesinin olduğunu dile getiren" Türk Halk Müziği sanatçısı Sehlan Burak,  Türkiye sanatçısına sahip çıkmazsa bizim gibi üreten sanatçıların şiir ve besteleri de gün yüzüne çıkamayacaktır. dedi.

Söz ve bestesi kendisinin olan özümüz Bayburt sevdamız Bayburt türküsünden kısa bir bölüm dinledik gerçekten kendi sininde iddia ettiği bu türkünün nakaratı şöyle

Özümüz Bayburt

Sözümüz Bayburt

Yüreklerde yanan

Közümüz Bayburt