Anma törenine Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Mehmet Nail Yiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın mezarı başında Kur’anı Kerim okunarak dualar edildi.

Vali Ünlüer ile birlikte şehit Hafız Süleyman’ın mezarına çiçek koyan Belediye Başkanı Polat, burada yaptığı kısa konuşmada, 1918'de Rus işgali sırasında şehit olan eski Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın isminin gelecek nesillere aktarılması için, şehit edildiği yerin yakınındaki Taş Köprü'ye Hafız Süleyman Köprüsü adını vereceklerini dile getirdi.

Şehitlerimiz İçin Mevlidi Şerif Okutuldu

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Cuma namazı öncesi şehitlerimiz için Ulu Camii, Yakutiye Camii, Sanayi Camii ve Hz. Ebubekir Camii’nde mevlidi şerif okutuldu.

3 gündür devam eden etkinlikler, bu akşam Öğretmenevi’nde verilecek olan Kurtuluş yemeğinin ardından ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe’nin ‘Kurtuluş Konseri’ ile tamamlanacak.