Kalecik köyünde yapılan şampiyonluk kutlamalarına Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk ÇOŞKUN, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği BGenel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt dernek Başkanları, il dışından gelen Bayburtlu vatandaşlar ve çok sayıda Kalecik köyü sakini katıldı.

          Şampiyonluk yemeği sonrası bir konuşma yapan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Kılıçalsan “Değerli konuklar bizler gurbette Bayburt’u Bayburtluluğu yaşmak için yaşatmak için çok büyük emekler sarf ediyoruz, ben öncelikle bu anlamda en ufak katkısı olan tüm hemşerilerimizi yürekten tebrik ediyorum.

    Değerli konuklar ne diyoruz “BAYBURT’U SEVİYORUM BAYBURT’A İKAMETGÂHIMI ALIYORUM” bu kampanya Bayburt’un kurtuluş savaşı, ister inanın ister inanmayın şuna Bayburt’ta çöp sorunu, yol sorunu ve buna benzeyen birçok sorun var. Bu sorunların sebebini belli, Bayburt 75 bin nüfusuyla ekonomik anlamda alması gereken yardımı devletimizden alıyor, ama yazın yaklaşık 140 bin nüfusa ulaştığı için Bayburt hizmetlerinde zorlanıyor.

          Çünkü 75 bin nüfusa göre yol, su, çöp vb yatırımlar yapılmış. Bayburt’ta gelim 3 ay 6 ay vs zamanını geçiren çok değerli hemşerimiz bir kere olmasa olmaz ikametlerini Bayburt’a almaları lazım. Arkadaşlar Değerli Valimiz ve Belediye Başkanımız nüfuslarını Bayburt’a alan köylülerime sürprizleri var.

      İnşallah bu fikri hareketliliği harekete dönüştürürüz 31 Aralık 2014 de kadar Bayburt’a 10-15 bin nüfus taşımak istiyoruz bu anlamda katkılarınızı bekliyoruz.  Bu organizasyonun en sağlıklı şekilde devam etmesini diliyorum”diyerek herkesin kampanyaya destek olması gerektiğini belirtti.

       Organizasyonda emeği geçenlere plaketlerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Valimiz Sayın Mükerrem konuşmasında;

        Bir zamanlar futbol oynayan biri olarak, böyle bir futbol takımına kupa verdiğim için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Keşke bizde o yaşlarda olup oynasaydık. Hale o günleri arıyoruz bunun kıymetini bilin top koşturmak o yaşta olmak çok güzel bir şey.

Sizlerin talep ettiği yol asfaltlanması ile ilgili biz hemen yarın yapacağız diye söz vermiyoruz, bu yılki programımızda yok ama oluşturacağımız kaynaklarla yapacağız diyoruz. İnşallah biz verdiğimiz sözden de geri dönmeyiz. Değerli başkanımız Faruk bey meseleyi anlattı, ben sadece bir şey ilave etmek istiyorum. 31 Aralık günü Bayburt nüfusunda gözükmek şartıyla bize destek verirseniz, bizlerde sizin her türlü sorununuzu çözeriz, o gün nüfusta gözükmekte yetiyor ondan sonra tekrar nüfusunuza eski ikametinize alabilirsiniz.

 Bayburt çok iyi organize olan bir il, Bayburt Türkiye’de en fazla dernekleşmenin olduğu, sosyal medyayı takip eden bir il, yani sosyal medya içerisinde bu organizasyonu yapıp Bayburt nüfusunu 15-20 bin artırabilirsiniz. Ordu 52 bin, Tunceli 8 bin 500 nüfus taşıdığı bir ortamda eğer Bayburt yapamıyorsa ben buna inanamıyorum, Bayburtlu yapar, yeter ki biz bu hedefi koyalım.

Bu sene hedefi koyduk 31 Aralık itibariyle inşallah Bayburt nüfusunu 10 -15 bin artıracağız. Her yılda bu hedefi yükseltiriz inşallah. Ben dernek başkanlarımızdan tekrar bu konuda destek bekliyorum, biz üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Bundan emin olum, yeter ki bizlere destek verin bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde beraber oluruz.”diyerek duygularını dile getiren Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer İstanbuldaki turnuvada şampiyon olan Kalecik Köyü Futbol takımının kupasını takım kaptanına takdim etti.

Bu önemli ve güzel günün fotoğraflarla ebedileştirilmesinin ardından şampiyonluk kutlamaları sona erdi.