Bayburt Kapalı Spor Salonu’nda başlayan şampiyonanın açılış programına Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Türk Boks Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı  Ali Hasetçi, Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu yaptı. Karakaşoğlu, “Şampiyonanın Bayburt’ta yapılmasına vesile olan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’e ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e teşekkür ediyorum. Şampiyonada görev alan tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bayburt  Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, Bayburt’un küçük bir il olmasına rağmen Boks’ta büyük başarılara imza attığını belirttiği konuşmasında, “Şampiyonanın Bayburt’ta yapılmasını tercih eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e teşekkür ediyor, kazasız ve seyir zevki güzel bir şampiyona diliyorum” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu’nu temsilen şampiyonaya katılan Merkez Hakem Komitesi Başkanı  Ali Hasetçi ise, Bayburt’ta boks sporuna büyük bir ilgi olduğunu bildiklerini belirterek, “Şampiyonayı neden Bayburt’ta yapıyoruz? Çünkü Bayburt’ta boksa ilgi büyük. Bayburt’a daha büyük spor salonları yakışır. Boks’ta kaliteyi artırmak için bu yıl Türkiye Şampiyonası’nı 3 aşamada yapıyoruz.  Şampiyonanın Boks camiasına, Bayburt’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

KASKSIZ BOKS İLK KEZ BAYBURT’TA

Dünya Amatör Boks Birliği’nin (AIBA) tarafından 2013 yılı Mart ayında aldığı kararla sporcuların kasksız dövüştüğü turnuvaya vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 

Öte yandan ilk gün mücadelelerinde 5 Bayburtlu boksör ringe çıkıyor.