VizyonTürk ekranlarından Oltan Eraslan’ın sunumu ile canlı olarak yayınlanan final programına Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Bayburt Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmani Taş ve Fazıl Çakar, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, İBB Meclis Üyesi Salim Ünsür, sivil toplum kuruluşunun Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Muhsin Bayburtlu ve Devran’ın söylediği türkülerle hızlandı. Birlikte sahne alan ve düetleri ile büyük beğeni toplayan ikiliye son bölümde ‘Deli Kız’ oyunu ile Bayburt Gençlik Derneği Başkanı Muhammet Kacır’ın da eşlik etmesi izleyenlerin coşkusunu bir kat daha arttırdı.

            Marmara Derneği Başkanı Ali Kemal Birgül törenin açılış konuşmasında turnuvaya katılan bütün takımların isimleri başlarına Şampiyon ünvanını ekleyerek okuyarak şunları söyledi;

            “Açılış töreninde yaptığım konuşmada da belirttiğim gibi bu turnuva takımlarımızı yarıştırmak, gençlerimizi anlamsız bir çekişme ve gerilimin içine sürüklemek değil, büyük bir seyirci kitlesine sahip olan futbolu araç olarak kullanarak, özellikle büyük şehirlerde yetişmiş olan geçlerimizin bir birlerini tanıyıp kaynaşması, sivil toplum kuruluşlarımızın arasındaki dayanışma ve ortak hedeflere yönelik güç birliği yapma alışkanlığını geliştirmek olan asıl hedefimize ulaşmaktır.

            Gerek idarecilerin ve oyuncu kardeşlerimizin ve gerekse de türübünleri dolduran hemşehrilerimin turnuva boyunca ortaya koydukları olgunluk, hoşgörü ve dayanışma ruhu amacımıza ulaştığımızın güzel bir örneğidir.               

            Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve gönül rahatlığı ile kazana Bayburt olmuştur diyorum.”                     

            Başkan Birgül’ün konuşmasının ardından turnuvanın organizasyonunda emeği geçenler ile en centilmen takım seçilen Maden’in centilmenlik kupası ve attığı 10 golle turnuvanın gol kralı olan Çayırözü Derneğinden Alperhan Gökdemir’in kupaları taktim edildi.

            Bayburt Eğiim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun plaket töreni sırasında; “Dünya’da süper kupa varda, Bayburt’ta neden olmasın. Avrupa Yakasında ve Anadolu Yakasında şampiyon olan takımlarımız yapılacak bir organizasyonla Bayburt Süper Kupası adı altında bir maç yapabilirler. Ben Abdurrahman Polattimur ve Ali Kemal Birgül Başkanlarımdan bu konuya eğilmelerini rica ediyorum.” diyerek sunduğu teklif türübünlerden büyük alkış aldı.

            Plaket törenin ardınad turnuvanın yedinci şampiyonunu belirleyecek Pamuktaş ve Balca maçına geçildi.

            İki takamında kontrollü başladığı karşılaşmada ilk golü bulan takım Pamuktaş oldu. Balca bu gole firikikten bulduğu golle kerşılık verince takımlar soyunma odasına beraberlikle gittiler.

            Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıda olduğu gibi korakor bir mücadeleye sahne oldu. İkinci yanrının ilk çeyreğinde bulduğu golle 2-1 lik üstünlüğü sağlayan Balca kalan bölümlerde daha çok kontra atak futbolunu benimsedi ve hızlı bir akın sonucu bulduğu golle sıkoru 3-1 taşıdı.

            Herkes maçın bu sonuçla biteceğini düşünürken Balca son dakikada bulduğu golle son on dakikasında on kişi ile mücadele ettiği maçı 4-1 kazanarak Şehit Oktay Karakelle Futbol Turnuvasının yedinci şampiyonu oldu.