BAYBURTGÜNDEM- 2018 yılında Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu başkanlığına seçilen ve 3 yıl içerisinde federasyonu her alanda iyi bir noktaya taşıyan Prof. Mutlu Türkmen, yeniden federasyon başkanlığına aday olduğunu bir yazılı açıklama ile duyurdu.  Aynı zamanda Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı da olan Prof. Türkmen, federasyonun istikrarlı büyümesine katkı sunmak, uluslararası alanda da konfederasyon başkanlığına devam edebilmek için federasyon başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

Bayburt Üniversitesi'nin de daha güçlü temsilinin önünü açacak bu yolda Prof. Türkmen'e başarılar diliyor, Türk spor camiasında tanınan Bayburtlu spor yöneticilerini Prof. Türkmen'e destek sunmaya davet ediyoruz. 

Prof. Dr. Mutlu Türkmen, adaylığını duyurduğu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bocce, Bowling ve Dart camiamızın değerli mensupları, kıymetli spor camiası,

Federasyonumuzun fiili olarak kuruluşunun gerçekleştiği 2005 yılından 2018 yılına kadar Başkan Vekili olarak görev yaptığım Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunda sizlerin teveccühüyle 2018 yılından itibaren Federasyon Başkanlığı vazifesini üstleniyorum. Bu üzün sürede hem branşlarımızın yaygınlaşması hem de uluslararası düzeyde etkin bir temsil sağlamak adına önemli başarılar elde etmekle kalmayıp, aynı zamanda idari açıdan da oldukça temiz ve başarılı bir yönetim mirası oluşturduk.

Kurucu başkanımız Dr. Ahmet Recep Tekcan’la uzun süren uyumlu birlikteliğimizin sonrasında son 3 yılda daha güçlü bir yönetim kadrosu kurduk ve kısa sürede etkili işler yapmayı başardık.

Salgın öncesinde elde ettiğimiz önemli sportif başarılar, sürdürdüğümüz uluslararası destekli projeler, Samsun’da halkımızın hizmetine sunduğumuz Bowling Akademi işletmesi ile tüm spor camiasının takdirini kazanmayı başardık.  Yine 2018 yılında Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) başkanlığına seçilerek, bu branşta ülkemiz adına tarihi önemi haiz bir temsil sorumluluğu da üstlendik.

Değerli camiamız, Hem 2022 yılında yapılacak olan Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Genel Kurulunda ikinci dönem için aday olmayı planlamam, hem de ülkemizde sicili temiz ve karnesi pekiyi olan federasyonumuzun istikrarlı büyümesine devam etmesini arzulamam nedeniyle, 23 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan Federasyonumuzun 5. Olağan Seçimli Genel Kurulunda ‘başkan adayı’ olmaya karar verdim.

Camiamızın siz kıymetli üyelerinin desteğini alarak, bayrağı daha da ileriye taşımak istiyorum. Takdirlerinize arz eder, saygılarımı sunarım. Prof. Dr. Mutlu Türkmen"