Yaklaşık 2 Milyon 300 bin TL değerinde olan projenin temel atma törenine Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, DSİ 225. Şube Müdürü Ali Rıza Boğuşlu, Su ve Kanal İşleri Müdürü Abdulvahap Silsüpür, yüklenici firma yetkilisi Kamil Akyüz ve DSİ çalışanları katıldı. 

2 Milyon 300 bin TL Değerinde Bir Yatırım

Bayburt Şehirlerarası Otobüs Terminali civarında başlatılan çalışmaları değerlendiren Milletvekili Bünyamin Özbek, yaptığı açıklamada, "Şehrimizin büyümesi, gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler, daha modern ve çağdaş bir kent oluşturmak içindir. Pönserek Deresi ıslah çalışmaları şehrimiz için önemli bir çalışma. Son yıllarda şehrimizde yerleşimin en çok arttığı bu bölgede, sel kabusunu sona erdirecek olan bu projenin bedeli yaklaşık  2 Milyon 300 bin TL değerindedir" dedi.

Üç Önemli Talebimizden Biri Daha Gerçekleşiyor

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise yaptığı açıklamada, 2012 yılında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan 3 önemli talepte bulunduklarını, bunlardan birisinin de Pönserek Deresi ıslah çalışması olduğunu dile getirdi. Başkan Polat, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun ilimize en son yapmış olduğu ziyarette Bayburt Belediyesi olarak kendisinden 3 önemli talepte bulunmuştuk.  Çoruh Nehri yatağında taş tahkimat ve dere ıslah çalışması konusunda bir talepte bulunmuştuk. İkinci talebimiz ise  şehrimize gelen içme suyundaki sertlik derecesinin düşülmesiydi. Belediye olak kendi imkanlarımızla bu konuda ilk adımı attık ve Helva Köyünde bulduğumuz yumuşak suyu, şehrimize gelen ana isale hattına katarak suyun sertlik oranını önemli bir derecece dürşürmeyi sağladık. Yine Sayın Bakanımızdan önemli bir talebimiz de Pönserek Deresinin ıslah çalışmasıydı. Allah'a şükürler olsun ki bu talebimizde  yapılan bu projeyle gerçekleşiyor" diye konuştu.

Önemli Bir Yatırımın Daha Temelini Atmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Temel atma töreninde bulunan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ise duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Değişen, gelişen ve güzelleşen Bayburt'ta önemli bir yatırımın daha temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizin gelişmesi adına biz de teşkilat olarak elimizden gelen gayreti götermeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımızın Pönserek Deresi'nin ıslahı konusundaki talebini biz de yakından takip ettik. Bayburt ve Ak Parti teşkilatı adına duyarlılığından dolayı Sayın Bakanımız  Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum."

3 Ay İçerisinde Bitirmeyi Düşünüyoruz

Yüklenici firma adına bir açıklamada bulunan Kamil Akyüz ise şu bilgilere yer verdi:

"Projemizde tabana beton dökmek kaidesiyle kenarlarını taş duvar yapacağız. üzerinide perforje korkulukla kaplayacağız. projemizi hava şartlarında bir aksilik olmaz ise 3 ay içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. toplam uzunluk 2250 metre olacaktır. Otogar ve Hastane civarında olmak üzere iki ayrı etap da yapacağımız çalışmayı Pönserek Deresi'nde bitireceğiz. Bu konuda yardımlarını bizden esirgemeyen Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz."