Bayburt'ta oynadığı ipin boğazına dolanması sonucu boğulmak üzereyken hastaneye yetiştirilen çocuk tedavi altına alındıktan sonra Samsun’a sevk edildi.

Bayburt merkeze bağlı merkeze 55 km uzakta Erzurum il sınırında bulunan Ağören Köyü'nde evlerinin önünde çamaşır ipiyle oynayan Halil Dursunkaya (7), ipin boğazına dolanması sonucu nefessiz kalarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Durumu fark eden yakınlarından yengesi tarafından kurtarılmaya çalışan Dursunkaya daha sonra 112 Acil aranarak Bayburt Devlet Hastanesi’ne yetiştirilmeye çalışıldı.

İlk müdahalesi Bayburt Devlet Hastanesi'ndeki Acil Servis’te yapılan Dursunkaya, daha sonra hastanenin yoğun bakım üniversitesine alındı.

Dursunkaya, tedavi sürecinin devamı için çevre hastanelerinde yer olmadığı için Samsun Özel Atasam Hastanesi'ne sevk edildi.

Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, yaptığı açıklamada, çocuğun hastaneye geldiğinde şuurunun yerinde olmadığını ifade ederek, " Çocuk bize geldiğinden kendiliğinden solunumu, spontan solunumu vardı. Uzun bir süre ipin baskısına maruz kaldığından boynunda, boğazında kabarık şekilde ip izi vardı. Bunun bağlı olarak da beyinde uzun süreli oksijensiz kalma olmuş. Buna biz hipoksi diyoruz. Muhtemelen ona bağlı bir sekel (işlev veya doku bozukluğu) var mı diye korkuyoruz.  İnsanın beyin hücreleri hipoksiye bağlı olarak oksijensiz kalınca hızlıca ölümü gerçekleştiğinden bu durumda da çocuğun sağlık durumunun nasıl olacağını bilemiyoruz. Bize ilk geldiğinde kırık, çıkık olabilir diye servikal boyunluk taktık ve hemen uyuttuk. Durumu stabil hale getirdikten sonra Samsun'a sevk ettik" şeklinde konuştu.