Basınımızın değerli temsilcileri ve kıymetli kardeşlerim;

Öncelikle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Şimdiden gelecek kurban bayramının coğrafyamızda barış ve huzura vesile olmasını, kardeşliğimizi güçlendirmesini rabbimizden temenni ediyorum.

Yaklaşık 40 gün önce kuruluşunu -yeniden- deklare ettiğimiz Müslüman Dilendirmezler Cemiyetimizin bugün ilk faaliyetini icra etmenin ve bunu sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her türlü kurumsal kimliğini ve alt yapısını tamamladığımız derneğimiz, bugünden itibaren misyonunu gerçekleştirmek için aktif bir şekilde ilkelerinden uzaklaşmadan hizmet üretmeye başlamıştır.

Bizler; ayaklar altına alınan, değersizleştirilen ve ötelenen insan onurunun yeniden kazanılması-kuşanılması için çalışıyoruz. Osmanlının yüzyıl önce bize bıraktığı bu mirası tarihsel bir nostalji ve özlem olarak görmüyoruz. Ecdadımızdan edindiğimiz değerlere sadık kalarak ‘infak ahlakı’nı birçok olumsuzluğa rağmen 21. Yüzyıl insanına taşımaya gayret edeceğiz.

 

Muhterem kardeşlerim,

Cemiyetimiz, ihtiyaç sahibi ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerimize yönelik burs kampanyası başlatmıştır. Bu çalışmayla Veren el ile alan eli buluşturarak hayra köprü olmayı hedefliyoruz. Bu hususta özellikle hiçbir şahsı veya kurumu referans almadan sadece ailenin ekonomik gücünü önceleyek ve önemseyerek öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve Müteberri’lerimizin emanetlerini yerlerine ulaştıracağız.

Ayrıca Müs-Der olarak bizler, bu sene ilk defa Bayburt’umuzda vekâletle kurban kesim organizasyonu yapıyoruz. 460 tl. Kurban bedelini Ziraat bankası Bayburt şubesi Müslüman Dilendirmezler Derneği hesabına yatıran bağışçılarımızdan vekâletlerini almak koşuluyla İslami usule göre kurbanlarını keseceğiz. 14 Ekim akşamına kadar bağışları kabul edeceğiz. Bayramın birinci günü kesim işlemini gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi, kurban kesemeyen kardeşlerimize ve şehrimizde mülteci konumunda bulunan Afganlı misafirlerimize bize emanet edilen hisseleri ulaştırmış olacağız.

    Cemiyet olarak, kesilen kurbanların ve kurban bayramının hem İnsan - Allah hem de İnsan - İnsan arasında Kurbiyyet – yakınlık – sağlamasını temenni ediyoruz. Kampanyamıza il içinden, il dışından ve yurt dışından katkı yapacak kardeşlerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum, hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

Ziraat Bankası Hesap no: 0245-65596829-5001

İrtibat tel: 0545 599 9614

                   0535 972 1764

                   0505 829 6900                                                                                             

                                                                                                                      Adil KACIR

                                                                                                                       MÜS-DER

                                                                                                             Yönetim Kurulu Başkanı