Bugün islam coğrafyası bir siyasi şehid daha kazandı. Kendisine rahmet, ailesine, dava kardeşlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bangladeş’te onurlu bir mücadele veren, birçok olumsuzluğa rağmen, İslami değerleri en gür sada ile savunan, ülkenin en büyük hareketinin liderlerinden olan Abdulkadir Molla’yı katleden zihniyeti, siyasi vesayeti şiddetle ve lanetle kınıyoruz.

 Bu elim hadisenin Dünya tarihinde unutulmayacak siyasi bir katliam olarak hatırlanacağını er veya geç bir gün bu kararı verenlerin önce vicdanlarda sonra da Adalet karşısında hesap vereceğini hatırlatıyoruz.

Hukuksuz bir şekilde siyasi cinayete kurban giden Molla’yı idama götürenler, infaz edenler, bu haksız olay karşısında susanlar ve infazı durdurma imkânı varken durdurmayanları tarih asla affetmeyecektir. Onun davası ve ismi asırlarca yaşarken bu kararı verenler ise asla hayırla anılmayacaktır.

Hadiseyi çirkin bir şekilde siyasi bir kampanyaya dönüştürerek muhalefete baskı kurmaya çalışan Bangladeş hükümetini ve başbakan Hasina’yı, siyasi dış bağımlılıktan ve diğer idam kararlarından dönmeye davet ediyoruz. Aksi kararlar alınarak süreç devam ettirilirse Bangladeş’te ciddi bir kaosun hatta iç savaşın olabileceği ihtimalini herkesin düşünmesi gerektiğini ifade ediyoruz.