Bayramların öncelikle Kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, Ümmet olma şuurumuzu güçlendirmesini temenni ediyoruz. Coğrafyamızın zor günler geçirdiği bu günlerde içte ve dışta planlanan fitneyi görerek barış ve huzur ortamımızın bozulmasına fırsat verilmemesini yetkililerimizden ve tüm kardeşlerimizden bekliyoruz.

 

 Allah’a şükürler olsun, kurbanlar kardeşlerimize şahidimiz olsun, duasıyla bu yıl kurban organizasyonumuzu ülke içinde ve dışında vekalet yoluyla gerçekleştirerek başarıyla tamamladık. Bizlere vekalet veren kardeşlerimizin kurbanlarını gönüllülerimizin desteğiyle kestik ve mazlum kardeşlerimize teslim ettik, iyiliklerini kendilerine şahit kıldık, rabbim kabul eylesin.  

Kurban, sadece et kesmekten ve dağıtmaktan ibaret değildir; kurbanın anlamı yaklaşmak, yakınlaşmak, ilahi huzurda olmak ve paylaşmaktır.  Bizler de gittiğimiz yerlerde hayır köprüleri kurduk, kardeşlerimizin problemlerini istişare ettik ve rapor halinde ilgili mercilere ulaştırdık. Bayramları ümmet olmanın ve kardeşlik bilincinin en zirvede olduğu her türlü duygunun paylaşıldığı günler olarak değerlendirdik.

Sudan Yetimler ülkesi. . .

 Sudan’da, uzun yıllardır devam eden iç savaş, açlık, yoksulluk ve iklim şartlarındaki olumsuzluklar nedeniyle yaklaşık bir milyon korumasız ve yetim çocuk bulunmaktadır. Bu çocukların akıl, beden ve ruh sağlıklarını ifsat edecek birçok tehdit ve tehlikeler vardır. Bu tehditler içerisinde en tehlikeli olanı ise bölgedeki misyonerlerin çalışmalarıdır. Bu tablonun en büyük mağdurları da, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardır.

Müs-Der bütün bu olan bitenin farkında olarak Yetimlerimize ülkemiz insanın Sevgi, şefkat ve merhametini ulaştırdı. Cemiyetimiz, Darfur bölgesinde ve savaşın güvensiz ortamında yaşayan yetim çocukların sağlık ve gıda ihtiyaçlarının yanı sıra ruhlarını da doyurmayı, ayrıca yaşanabilir güvenli bir ortam oluşturmayı hedefleyerek, başkent Hartum’un merkeze yakın 21 dönüm arazi üzerine inşa edilmiş Akabe Yetimler Külliyesi’ni ziyaret vermiş ve 138 Yavrumuzun yüzünü güldürmüştür....

Bu vesileyle tüm bağışçılarımıza Hayırsever, Müteberrilerimize, gönüllülerimize ve özellikle Uluslararası Yardımeli Derneğimize Mükemmel Koordinasyonları İçin en kalbi şükranlarımızı, muhabbetlerimizi ve dualarımızı Sunuyoruz. Dedi.