Muhabbet Gecesine; Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal,AK Parti Belediye Başkan Adayı Mete Memiş , MHP İl Başkanı Suat Doğan ve MHP Belediye Başkan Adayı İdris Aydın, SP İl Başkanı Osman Temur ve SP Belediye Başkan Adayı Fatih Burak ,Bayburt Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halk katıldı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği gecenin sunuculuğunu Mikail Şimşek yaptı.

Programda açılış konuşmasını Bayburt Şehit Osman Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Dernek Başkanı Abdullah Sağban Yaptı.

Sağban ; “Ser Organizasyon dini değerlerimizi ve kültürel zenginliğimizi anlatma, hatırlatma gayesiyle yoluna devam ediyor. Muhabbet Geceleri, insanımıza keyifli saatler yaşatırken onları tefekküre de sevk eden, seviyeli ve ahlâk çizgimize riayet eden bir kültür programıdır. Muhabbet Gecelerinin 2014 yılı teması “Gençlik ve Aile” olarak belirlendi. Düzenlenecek gecede gençlik ve ailenin önemine vurgu yapılmaktadır.

Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz? Çünkü muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır.

 Kıymetli misafirlerimiz, gönüler fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.

“Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında “Muhabbet Geceleri” ismi altında programlar tertiplenmektedir” açıklamasını yapan Bayburt Şehit Osman Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Dernek Başkanı Abdullah Sağban, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 “Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib-i Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz eder, programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta bir kültür hizmetkarı olan Ser Organizasyona ve katkılarından ötürü tüm kurum ve şahıslara teşekkür eder, teşriflerinizden ötürü hepinize tekrardan hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederim.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Kuranı-Kerim tilavetinin ardından sahne alan Üç Gül İlahi Gurubu seçkin ilahilerden bir gösteri sundu. Kum Sanatçısı Veysel Çelikdemir’ in “ Semerkand’dan Anadolu’ya kumda Sanat “ gösterisi devamında İlahi Sanatçısı Bayram Büyükoruç ilahilerden seçme eserleri seslendirdi. Gecenin finalinde ışık ve slayt eşliğinde şiir üstadı naat Dursun Ali Erzincanlı sevenleriyle buluştu.

Hz. Peygamber (S.A.V. )  Ahmet-i Mahmut, Muhammed Mustafayı anlatan naatlarıyla programına giriş yapan Erzincanlı son bölümde okuduğu birbirinden güzel şiirleriyle programı sona erdi