Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ve Irak'tan 2 milyona yakın kişinin Türkiye'ye geldiğini belirtirken, "İnsanlar kendilerini nerede güvende hissedeceklerse oraya geliyor.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ve Irak'tan 2 milyona yakın kişinin Türkiye'ye geldiğini belirtirken, "İnsanlar kendilerini nerede güvende hissedecekler ise oraya geliyor. Emin liman neresiyse fırtınada gemiler oraya gider. İşte bu coğrafyanın emin limanı Türkiye'dir" dedi.
Partisinin Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bayburt Merkez İlçe 5'inci Olağan Kongresi'ne katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin Güneydoğu'da oy oranlarının düşük olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Geçenlerde 'Keşke AK Parti'nin olduğu kadar Güneydoğu'da CHP de olsaydı, MHP de olsaydı. Bizim aldığımız oylar kadar onlar da oy alabilselerdi' dedik kıyamet koptu. 'Biz oradayız, nasıl böyle söylersin' dediler. Güzel kardeşim siz, 'oradayız' demekle orada olmuyorsunuz ki. Sonuçta rakamlar yalan söylemiyor. Oralarda 100 kişiden biri sana 'Evet' demiyor, sana güvenmiyor. Türkiye'nin genelinde yüzde 15 alacaksın, Mardin'de sıfır alacaksın. Ondan sonrada en ufak bir eleştiriye de tahammül göstermeyeceksin. Sormazlar mı, '50 tane kedi bir araya gelse bir aslan yapar mı?' diye. Bunların hepsi kedi. Bir aslan var burada o da AK Parti. Bunlar kendi kafalarında ülkeyi böldüler, orada yoklar. Ne miting yaparlar ne de teşkilatları var. Keşke bizim oyumuz düşeydi de onlar orada daha fazla oy alaydı. Orada mücadele veren tek parti AK Parti'dir. Ne yüzde 15 ne de yüzde 20 ile Doğu'da ve Güneydoğu'da olmayan hiçbir parti Türkiye'nin iktidarına talip olamaz. Bugün ne CHP ne de MHP'nin iktidara gelme gibi bir derdi yok. Tek derdi almış oldukları bu oy oranlarını devam ettirmek."
Türkiye'nin en emin liman olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, Suriye ve Irak'tan 2 milyona yakın kişinin Türkiye'ye geldiğini, kendilerini nerede güvende hissedeceklerse oraya geldiklerini söyledi. Bakan Yılmaz, "Emin liman neresiyse fırtınada gemiler oraya gider. İşte bu coğrafyanın emin limanı Türkiye'dir. Hamdolsun ki onlar buraya geliyor. İş, güven vermektedir. İnşallah bu sıfatımızı devam ettireceğiz" dedi.
Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bayburt Merkez İlçe 5'inci Olağan Kongresi'nde tek listeye yapılan seçimde Mustafa Daştan tekrar Bayburt Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.
Bakan Yılmaz, daha sonra Gümüşhane'ye hareket etti.