Milletvekili Özbek, mesajında özgür ve çok sesli bir medyanın, demokratik sistemlerin gerekli şartı olduğunu belirtti.

" Gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlışlıkları korkusuzca ortaya çıkaran, çevresel olarak samimi,  ilişkiler konusunda mesafeli olan,  siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı eleştirel bakış açısıyla bakan demokratik toplumların bekçileridir" diyen Özbek mesajına şöyle devam etti: "Özellikle günümüz dünyasında medyanın önemi daha da artmaktadır. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleği, haberlerin doğru, tarafsız ve nesnel bir şekilde ortaya koyulmasıyla, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli katkılar sunmaktadır. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa, çözüm bulunmak istenmiştir. Bu yasanın önemini kamuoyuna da mal etmek isteyen gazetecilerimiz, her 10 Ocak'ı Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlamaktadırlar."

Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin işlemesi ve kökleşmesinde hayati sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine önem veriyoruz. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının, günümüz ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi, hükümet olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir.

Mesleğini zor şartlar altında icra eden basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum."