Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada milletvekilliği süreci içerisinde en heyecanlı günlerinden birini yaşadığını kaydetti. Özbek, “ 3. Lige çıktığımız 90 dakikayı hiçbir zaman unutmuyorum. Biz yoğun programımız nedeniyle maçı izleyemedik. Basından takip ettiğimiz kadarıyla şampiyon takımımızı şehir bütünüyle bağrına bastı. Bayburt, doyasıya bir sevinç yaşadı. Şampiyonluk kupasını Bayburt’a getirdiğimiz için mutluyuz, sevinçliyiz. 13 yıllık hasretimiz sona erdi. Ana hedefimiz olan şampiyonluğu taraftar, yönetim, futbolcu üçgeninin oluşturduğu güce borçluyuz. Benim de şampiyonluk kupasını kaldırmam bugüne nasip oldu. Bu kupanın şehrimize gelmesinde bize en büyük desteği veren Bayburt Grup yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Şentürk’e ve bugün bana yönetim adına plaket takdim eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Başkanı Hikmet Şentürk’e ve yönetim kuruluna, Bayburtspor denildiği zaman onun için her şeyin bittiği sadece Bayburtspor’un ön plana çıktığı Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a, büyük emek sarf eden teknik direktör Bülent Topuzoğlu hocamıza,  takım ve kadro ne kadar güçlü olursa olsun onlar olmadan bu işin anlamının olmayacağı 12. adam olan taraftarlarımıza, ve bu zaferin baş mimarları olan teknik kadro ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Özbek, şampiyonluk için fedakarlık gösterip maçtan maça koşan ve tüm Bayburtluları karşılaşmalardan haberdar eden basın mensuplarına da ayrıca teşekkür etti.  

Bayburt Grup Özle İdare Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk ise yoğun programından dolayı final maçını izleyemeyip şampiyonluk sevincini ve kupasını ziyareti sırasında havaya kaldıran, desteklerinden dolayı şampiyonluk yolundaki başarının baş mimarlarından biri olan Milletvekili Özbek’e şükranlarını iletti.  

Şentürk, daha sonra Milletvekili Özbek’e plaket takdim etti.