Bayburt Belediyesi tarafından Şair Zihni Kent Ormanı yakınlarında prefabrik evler için tahsis edilen arazide inceleme yapan Belediye Başkanı Polat yaptığı açıklamada Bayburt’a yapılacak her yatırıma Bayburt Belediyesi olarak destek vermenin birinci derecede görevi olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan prefabrik evler için Bayburt İl Özel İdaresi’nin arsa talebini hemen kabul ettiklerini belirten Belediye Başkanı Polat, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Yaşam Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında Bayburt’ta 30 prefabrik ev yapılacağını ve hayata geçecek olan projenin 12 dönümlük arazisinin ise Bayburt Belediyesi tarafından tahsis edildiğini dile getirdi.

 

Bayburt’un Geleceği Geçmişinden Kesinlikle Daha İyi Olacak

 

Şair Zihni Kent Ormanı yakınlarında hayata geçecek olan proje çalışmalarının başladığını ifade eden Belediye Başkanı Polat açıklmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Bulunduğumuz nokta Bayburt’un bundan sonraki süreçte özellikle dışarından gelen vatandaşlarımıza farklı bir yüzünü gösterecek. Bu proje öncelikle mevsimlik tarım işçilerine yönelik yapılıyor ama bunun dışındaki zamanlarda da Bayburt’a farklı dönemlerde gelen Bayburtlu turistlerin de barınabileceği mekânlar olarak kullanılabilir. Buranın hemen bitişiğinde de bizim Saklı Cennet projemiz var. Bu projemizde aynı amaca yönelik olarak işlev görecek. Yani buralar hem mevsimlik işçilere hizmet edecek hem de tatil köyü hüviyeti kazanacak. Buranın hemen aşağısında bizim Şair Zihni Kent Ormanımız var yakında onunda açılışını yapacağız. Burası yaklaşık 1000 metre karelik bir alan tamamen dışarıdan gelen insanlarımıza, turizme, mevsimlik tarım işçilerine ve Bayburt’un görsel güzelliğine hizmet edecek. Bayburt’un geleceği geçmişinden kesinlikle daha iyi olacak. Ayrıca şuanda bulunduğumuz alanın bitişiğinde, Orman ve Su İşleri Bakanımızın Bayburt’a en son yaptığı ziyaret sırasında talimatını verdiği Çoruh’ta taşkın koruma çalışması yapılıyor. DSİ Bölge Müdürümüze de bu çalışmayı başlattığı için teşekkür ediyorum.”

 

          İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ise proje hakkında yaptığı açıklmada şu ifadelere yer verdi: “Biz burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteklediği mevsimlik gezici tarım işçilerinin barınacağı METİP adında bir proje uyguluyoruz.  Bu proje çerçevesinde Bayburt'a çalışma amaçlı gelen tarım işçilerinin kalabilecekleri evler yapıyoruz. Ülkemizde bu evler naylon kaplı baraka veya çadır şeklinde oluyor. Ancak Bayburt’ta kışların uzun ve sert olmasından dolayı biz bunu prefabrike şeklinde yapacağız. Projemiz bu şekilde hazırlandı ve Çalışma Bakanlığı tarafından kabulü sürecinde Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekilimiz takip ettiler ve kabul edildi. Toplam maliyet olan 501.000 lira Bayburt İl Özel İdaresi bütçesine aktarıldı.

 

       Tabi bu projeyi hazırladık ama hemen başlayabilme şansımız yoktu.  Her şeyden önce uygun bir araziye ihtiyacımız vardı. İlk başta düşüncemizde Aslan Dağıydı ama oranın orman arazisi olmasından dolayı bazı problemler çıktı. Bizde bunun üzerine Belediye Başkanımıza müracaat ettik. Başkanımız sağ olsun bu projenin uygulanabilmesi için her türlü özveride bulunacağını söyleyip Bayburt Belediyesi’ne ait bu 12 dönümlük araziyi İl Özel İdaresine tahsis etti.

 

            Teknik ekipteki arkadaşlarımız projelerini hazırladılar. Nasip olursa 20 Kasım’da da ihalemizi yapacağız. Burada METİP projesiyle 30 tane prefabrike ev yapacağız.  Bu evlerin her birinde ortalama 4 kişi kalabiliyor. Buda demektir ki 120 insanımızı burada barındırma imkânına sahip olacağız. Bu projeyi inşallah önümüzdeki Haziran ayına kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Tamamlandığında ise Bayburt’a güzel bir tesis kazandırmış olacağız.”