Eğitim, sağlık, altyapı, barınma, sosyal çevre ile ilişkiler ve diğer hususların gerçekleştirilmesi için İl Özel İdaresi’ne aktarılan 501 bin 500 liralık para ile yapımına başlanan, mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden vatandaşların bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut durumlarının iyileştirilmesi konusunda yürütülen METİP projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledikten sonra bir açıklama yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt’ta 2 yılda çok ciddi gelişmelerin olduğunu söyledi.

         METİP projesinin Bayburt’taki gelişmelerin içerisinde küçük kalan bir gelişme olduğunu ifade eden Vali İpek, " Her konuda birlikte kalkınırsak, asıl kalkınma o zaman olacak. Bayburt’un kendi kaynakları nüfusunun az olması sebebiyle yeterli değil. Bu anlamda en büyük desteği de tabii ki bölgemizin Ankara’daki tek temsilcisi Bünyamin Özbek yapıyor. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz. Biz de Bayburt’ta bu gelen kaynakları en güzel şekilde kullanmaya çalışıyoruz. İnanın dışarıdan gelenler bunu çok daha iyi fark ediyor. Hem köylerimizde, hem belediye sınırlarımızda hem de mücavir alan sınırlarımız içerisinde çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir örneği de burada görüyoruz.

           Türkiye’nin en büyük ağaçlandırma kampanyası Bayburt’ta yapılıyor. 2 milyon metrekarelik alanı biz ağaçlandıracağız. Buraya gelen işçilerin bu ve diğer zamanlarda kullanabileceği böyle bir tesisin hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Kalan kısımlarının tamamlanması için vekilimiz de destek de bulunacak. Kendisi gerçekten büyük gayretler sarf ediyor ekstra merkezi kaynak getirme konusunda. Daha dün 500 bin lira daha İller Bankası’ndan para geldi. Bununla Kavaklı köyümüzün 5 km yolunu yapacağız. Bunun dışında birçok köyümüzün de ufak tefek ihtiyacını gidereceğiz. Bu tip destekler

          Bayburt için gerçekten çok önemli. Gönderilen kaynakları biz de burada iyi bir şekilde harcamaya çalışıyoruz. Yerinde ve efektif olarak kullanmaya çalışıyoruz. Bayburt’umuza. Bayburt insanı yapılanın daha fazlasında layıktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere talimatı var. ‘Şehirde ne varsa köyde de onu yapacaksınız’ İstanbul’dan gelenler diyorlar ki bu köy bizim İstanbul’da oturduğumuz evden daha iyi olmuş. Çünkü köylerin birçok yerini parke yapıyoruz. Yollarını asfalt yapıyoruz. Bu kaynaklarla yapıyoruz. Kaynağın gönderilmesinden dolayı vekilimize, evlerin inşasından dolayı genel sekreterime, yer tahsisi konusunda belediye başkanıma, karar sürecinde önemli yer aldıkları için il genel meclisi başkanımız Raci Bey’e, politik destekleri için de Ak Parti il başkanımız Yusuf Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. "dedi.

      Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise 19. Uluslararası Dede Korkut Şölenleri’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak şölenlerde renkli anlar yaşandığını 20. Yılda kutlamaların daha görkemli olması dileklerinde bulundu.

         METİP projesinin örnek bir proje olduğunu belirten Özbek, " Bayburt yerelinde sunulup bakanlarımız tarafından destek alınarak yapılan projelerden biridir. Eğer biz Bayburt olarak projelerimizi daha da fazlalaştırabilirsek daha fazla yatırımın Bayburt’a geleceğini düşünüyorum. Proje için 300 bin lira daha bir destek lazım. Ankara’ya döndüğümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bu desteği isteyeceğiz. Yer imkânından dolayı Belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Sayın valime teşekkür ediyorum. Özel idare çalışanlarının tamamına teşekkür etmek istiyorum. "dedi.

      Şair Zihni Kent Ormanı’nın İnceleme törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi katıldı.