Yaklaşan 30 Mart Yerel seçimleri dolayısıyla ‘şehrin hafızası’ olarak tanımladığı medya mensupları ile her zaman istişare sürecinde olmaya önem verdiklerini vurgulayan Memiş, "Doğrularımızı destekleyelim. Hep muhalefet değil. Yanlışlıklarımız da inanın uyarılarınızı, eleştirilerinizi dinleyeceğim. Biliyorum ki muhalifini dinlemeyen düşünceler başarılı olamayacaklardır. Bizim dışımızdaki düşüncelere kulak verirsek belki baktığımız yerin eksik olduğunu, yanlış olduğunu fark ederiz. Bu konuda samimiyetle söylüyorum uyarılarınız benim için önemli olacak. Uyarılarını muhakkak dikkate alınacaktır. "dedi.

Ak Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş, konuşmasında şunları kaydetti:

"Şehrimizin hafızası, bizlerin sesi, gözü, kulağı olan kıymetli basın mensubu arkadaşlarım, sizleri en kalbi, en samimi duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz.

30 Mart 2014 Yerel seçimleri için biz istişare edelim istedik kıymetli basınımız ile. Basın, şehrin, şehirlerin hafızasıdır. Ben de şehrimizin hafızası olan basınımızla Bayburt’umuz için neler yapabiliriz? Bayburt’umuza neler yaparsak daha iyi şeyler yapmış oluruz? Nasıl davranır isek Bayburt’umuz bulunduğu yerden biraz daha yukarı çıkarabiliriz diye düşündüm. Bu vesile ile de bir araya geldik. "

BAYBURT HALKIMIZIN DÜŞÜNCELERİ, GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

"Eğer 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimleri sonucu belediye başkanı olursam yapacaklarımı inanın hep istişare ile yapacağız. Hem sizlerin, hem kıymetli Bayburt halkımızın düşünceleri, görüşleri bizim için önemlidir. Bu arada sizden beklentim şudur. Bayburt’a yapılabilecekler noktasında bizi fikir sahibi etmeniz. Düşüncelerimi sizinle paylaşıyor iken açık olarak düşüncelerinizi ifade etmenizdir. Yaptığımız doğrular da bizi desteklemenizi, yanlış düşüncelerde (inşallah yapmayız) de bizi uyarmanızı ki düşünceyi harekete geçirmeden, fiili duruma getirmeden dönüştürelim diye uyarılarınızı talep ediyorum. "

ÇALIŞMALAR BAYBURT’UMUZA GÜZELLİK KATACAK

"Bu aşamada geziyorum. Bayburt’un sorunları herkes aynı şekilde ifade ediyor. Kanalizasyonumuz inşallah 2 yıl içerisinde tamamlanacak, çünkü ihalesi yapılmış. İçme suyunun ihalesi Mart ayı içerisinde yapılacak, kanalizasyonla birlikte tamamlanacak. Bunlar devam eden çalışmalar. Bunlar Bayburt’umuza güzellik katacak. Önemli olan bu altyapının tamamlanması.

Bayburt ile ilgili problemler aslında çok değil. Bizim bir Pazar problemimiz var. Yani sebze pazarı. Bayburt’un çok acele olarak bir kapalı pazara ihtiyacı var. Bu hem pazara giden vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmesi hem de Pazar esnafının yerlerini bilmesi yağmur, kar, toz, topraktan korunmaları için gerekli.

Bunun ötesinde çok konuşulan hayvan pazarı ile mezbahanenin bir araya getirilmesi. Bunun yeri konusunda konuşulabilir. Hayvan pazarı ile kesimhanenin bir arada olmasında fayda var.

Bunun dışında şehrimiz çok temiz olacaktır. Bayburt’umuzu temiz, özlenebilir ve yaşanılabilir bir şehir haline getirmenin plan ve programını yapıyoruz.

Trafik sorunumuz var. Araç park sorunumuz var. Bunların hepsini istişareler sonucu, mekânları da ortak kanaatler ile tespit edilerek Bayburt’umuzun hizmetine sunacağız. Bizim problemlerimiz aslında çok büyük değil. Problemler konuşulmadığı için büyümüş. Konuşulmayanlar büyüye büyüye kartopu olarak yayılmış. "

Uyarılarınız muhakkak dikkate alınacaktır.

"Bu konuda yardımcı olalım. Bayburt hepimizin. Sorumluluk belki başkan olmam hasebiyle en çok benim olacak ama sorumluluk hepimizindir. Doğrularımızı destekleyelim. Hep muhalefet değil. Yanlışlıklarımız da inanın uyarılarınızı, eleştirilerinizi dinleyeceğim. Biliyorum ki muhalifini dinlemeyen düşünceler başarılı olamayacaklardır. Bizim dışımızdaki düşüncelere kulak verirsek belki baktığımız yerin eksik olduğunu, yanlış olduğunu fark ederiz. Bu konuda samimiyetle söylüyorum uyarılarınız benim için önemli olacak. Uyarılarınız muhakkak dikkate alınacaktır."

Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise yemeğe katılımdan dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecileri yalnız bırakmayan Ak Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş’e teşekkür etti. Yıldız, gazeteciler olarak Memiş’in sözlerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.