İki hafta boyunca Mühendislik Fakültesi konferans salonunda yapılan program sonunda yeni memurlarla bir araya gelen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun, aday memurlara önerilerde bulundu.

2 haftalık kurslarda memurların tecrübeye yönelik bazı temel bilgiler aldıklarını belirten Rektör Coşkun, " Çalıştığınız birimle ilgili tecrübe kazanırsanız bu işi rahat bir şekilde yaparsınız. Kendinize güvenmelisiniz. Klasik bir memur tipolojisi yerine üniversiteyi benimseyin. | | | Bu kurum ve bu birim sizlerin. İşiniz varsa icabında 1-2 saat fazla çalışabilirsiniz. Ekip ruhu içerisinde çalışmalısınız. Bu durumda çok güzel işler de başarabilirsiniz. Taşın altına elinizi sokmanız gerekiyor. "dedi.

Bayburt Üniversitesi’nde bir aile gibi anlayış içerisinde sorunların çözülmesi gerektiği üzerinde duran Rektör Coşkun, üniversitenin gelişimi için üniversitenin deneyimli elamanlara her zaman ihtiyacı olduğunu memur adayların da buna katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

Kurslarda 41 aday memura, 657 sayılı kanun, yazışmalar, tasarruf tedbirleri, Türkiye Cumhuriyet Anayasası gibi kendilerine gerekli bilgiler verildi. 

Daha sonra aday memurlar temel eğitim süresi boyunca gördükleri derslerden sınava tabi tutuldu.