Türkiye Bölgesel Amatör  Ligi  1. Grubu lider tamamlayarak   3. lige yükselmek için Play Off maçı oynamaya hak kazanan  Bayburt İl Özel İdare Futbol Takımı  Mardinspor’u 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 13 yıl aradan sonra yeniden Spor-Toto 3. lige yükseldi.

Bayburt Gurup Özel İdare Spor Başkanı Hikmet Şentürk ve Bayburt Ak Parti il başkanı Hakan Kobal, Malatya'da Vali Şahin'in kendilerine gösterdiği yakın ilgiden memnun olduklarını dile getirdiler.

 Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk "Malatya’da bizleri ağırlayan Bayburt’un Yiğit evladı Malatya Valisi  Vasip Şahin ve Battalgazi Kaymakamamız Asalet Karabulut’a çok teşekkür ediyorum. Bizi evimizde hissettirdiler.

 Bayburt Gurup Özel İdare Spor takımının Malatya'ya geldiğinden beri kendileriyle yakından ilgilenen Vali Vasip Şahin Ve Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut ,Bayburtluların gönlünde taht kurdular.Görev yaptıkları Malatya'da sevilen ve övgüye mazhar olan Bayburt'un yetiştirdiği başarılı devlet adamları takımımıza ve maça gelen hemşerilerimize gösterdikleri ilgi alaka ve sıcaklıkla yörelerine ve değerlerine bağlılıklarını yansıtmışlardır.

" Bayburtluları Malatya'da görmekten dolayı özel bir mutluluk duydum" açıklaması ile Bayburtluluğunun haklı gururunu dile getiren ve takımımızı yalnız bırakmayan Malatya Valimiz Vasip Şahin ve Battalgazi Kaymakamımıza tüm Bayburt halkı adına teşekkürlerimizi sunuyor çok daha yüksek mevkilerde üstün başarılar diliyoruz."dedi