Bayburt'ta 96 yıl önce yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen röportaj yarışmasına tüm halkımız katılabilecek. 15 Şubat'a kadar devam edecek olan röportaj yarışmasında, her yarışmacı gerçekleştirdiği röportajın dokümanlarını, ses ve görüntü kayıtlarını Bayburt Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor. Yarışmada dereceye girenlere 20 Şubat'ta gerçekleşecek olan kurtuluş etkinlikleri kapsamında ödülleri verilecek.

 

Röportajın ekseni, zulümlerin, yoklukların yaşandığı yakın tarihimizde “İman ve İstiklal” aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan ecdadımızın, yaşadıklarını günümüze aktarmak. En az iki, en fazla dört sayfa bilgisayar çıktısı olarak hazırlanması gereken röportajlar, belediye Özel Kalem Müdürlüğüne elden teslim edilecek. Ayrıca görüntü veya ses kaydı ile birlikte başvurulan kaynaklar ile röportajın gerçekleştiği kişilerin belirtilmesi gerekiyor.

Dereceye giren yarışmacılara 20 Şubat Perşembe günü Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan kurtuluş etkinlikleri kapsamında ödülleri verilecek. Yarışmanın birincisine 3, ikincisine 2, üçüncüsüne ise 1 altın verilecek.