1966 yılından beri Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en eski turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı bu yıl 48’inci kez kapılarını uluslararası turizm camiasına ve ziyaretçilere açtı. Dünyanın önde gelen tur operatörleri, basın ve medya temsilcileri, turizm bakanlıkları, rezervasyon siteleri, oteller, seyahat acenteleri ve seyahat severleri Almanya’da buluşturan 180 ülkeden 10.086 firmanın katıldığı ITB Berlin Fuarını yaklaşık 170 bin kişi ziyaret etti.

Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin turizm potansiyellerini uluslararası boyutta tanıtmak amacıyla, 5-9 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Berlin Turizm Fuarına, KUDAKA Yönetim Kurulu üyeleri ve Ajans uzmanları katıldı.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KUDAKA STANDINI ZİYARET ETTİ

Dünyadaki turizm profesyonellerini Berlin’de bir araya getiren organizasyonda; Berlin Kültür Müşavirliği tarafından sağlanan stantta Erzurum, Erzincan, Bayburt illeri tanıtıldı. Fuar etkinlikleri çerçevesinde Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu bölge destinasyonlarının sergilendiği Erzurum, Erzincan ve Bayburt stantlarını ziyaret etti.

Global anlamda tüm turizm güzelliklerini keşfetme olanağı sunan fuarda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan İngilizce ve Almanca tanıtım materyalleri, görseller ve hediyelikler ziyaretçilerin ilgisini çekti

KUDAKA HEYETİNDEN BİYOGAZ ENERJİ TESİSİNE ÇALIŞMA ZİYARETİ

Fuar organizasyonuna katılım sağlayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, Berlin’de biyogaz enerjisi üretimi yapan Agrargenossenschaft Gerdshagene.G tesisine de çalışma ziyareti düzenledi. Hayvan gübresi ve mısır silajını öğütüp elektrik ve ısı enerjisine dönüştüren tesis 1500 hektar üzerinde 300 baş hayvan ile yıllık 3000 megawatt elektrik enerjisi üretiyor. Tesis yetkilisi ile yapılan görüşmede, kurulum maliyetinin 1,8 milyon Euro olduğu ve 2 yıl sonra tesisin kar elde etmeye başladığı belirtildi.