İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak “ Genel sekreterimiz görevde olduğu süreç içerisinde KUDAKA olarak oldukça başarılı çalışmalar yapıp, bölgemize katkı sağlayacak projeleri beraber hayata geçirdik. Kendisine yaptığı bu özverili çalışmalardan dolay teşekkür ediyor yeni görevinde de üstün başarılar diliyorum” dedi.

       Dr. Rıfat Altan ise “ Eşimin Ankara'da devam eden tedavi sürecinde Ankara'da çalışma zorunluluğum hasıl olduğundan, İçişleri Bakanlığı'ndan Mülki İdare Amirliği mesleğime dönmek üzere Ankara'da uygun bir kadroya atanma talebinde bulunmuştum. Bu doğrultuda, 19.01.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan müşterek kararname ile İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Dolayısıyla, 17 Aralık 2009 tarihinde başladığım Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik görevimden ayrılmak durumundayım.

          Kurumsallaşma sürecini çok kısa sürede tamamlayarak modern ve sağlam bir kurumsal yapıya kavuşturulan Kalkınma Ajansı olarak 3 yıl boyunca Ajansımızın sorumluluk bölgesi olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerimizin kalkınması için var gücümüzle çalıştık ve Ajans olarak bölgenin kalkınmasına hep beraber önemli katkılar sağladığımıza inanıyorum. Bu süreçte bizlerin yanında, bizlere yardımcı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”