Dönem başkanı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir başkanlığında İlimiz merkez Bayraktar köyünde bulunan ve 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesinde yapılan toplantıya Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

      Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Sayın Abdurrahman Akdemir; “Ajansımızın yoğun bir gündemi olan bu haftaki toplantısını 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen çok anlamlı bir yerde yapıyoruz Baksı Müzesine ve Bayburt Valimize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

        Ardından kısa bir hoş geldin konuşması yapan Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer;

   Sayın Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız Avrupa Müze ödülünü kazanan Bayburt’umuza hoş geldiniz. Böyle anlamlı bir müzede toplantı yapıyoruz. Müzede yapacağımız bu toplantının Bayburt’umuza hayırlı olmasını diliyor, toplantının müzemizin tanıtımına büyük katkı sağlamasını temenni ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

      Toplantı sonrası verilen öğlen yemeğinin ardından Müzede sergilenen eserleri tek tek inceleyen Kudaka Yönetim kurulu üyeleri Baksı Müzesi kurucu Başkanı Hüsamettin Koçan'dan bilgi aldılar.