Bayburt Valisi Hasan İpek başkanlığındaki Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanı Hakan Hakyemez, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Yusuf Elçi, İl Genel Sekreter Vekili İsmail Çarpatan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Erkan Karakoyun, Muhtarlar Dernek Başkanı ve Üzengili Köyü Muhtarı İhsan Aktürk ve köy muhtarları katıldı.

            Bayburt Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Bayburt Yatırımı en üst düzeyde alan bir İl konumundadır. Bölgemizdeki ki yakın 7 İlin içerisinde nüfusuna göre en fazla yatırım alan ildir.

       Avrupa Birliğinden alınan 2 milyon Avro ile Köylerimizin altyapısının yüzde 98,2 si bitirilmiştir. Bu oran en yakınımızdaki Erzurum’da yüzde 25, Erzincan’da yüzde 20 dir.”

           Bayburt Valisi Hasan İpek ise Köy Muhtarlarının isteklerini dinledikten sonra yaptığı açıklama da “Sayın Başbakanımızın talimatlarında “ İstanbul da ne varsa Bayburt’ta da, köylerinde de onlar olacaktır, ona göre çalışın” bizler de bu talimatlar doğrultusunda en acil ihtiyaç olan, yol olmaz ise hizmet olmaz düsturuyla köy yollarımızın tamamına yakınını asfalt yaptık hatta ikinci kat asfaltıyla da uzun süreli hizmet etmesini sağladık.

          Şu an itibariyle de hedeflediğimiz 132 km lik yolun 101 kilometresini gerçekleştirmiş durumdayız. Bizler Köylere hizmet götürme birliği olarak İlimizde yaşayan nüfusun yüzde 54 üne tekabül eden köyde yaşayanlarımıza, doğdukları yerde daha yaşanabilir bir yaşam alanı sunma gayreti içerisindeyiz.

         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uyguladığı Toplum Yararına Çalışma Projesinden beklide Türkiye de bir ilk olarak her okulumuza ve her köyümüze nüfusuna göre bu çalışanlarımızdan istihdam ederek o yöreye, kuruma daha iyi hizmet verilmesini sağladık.

       Bayburt Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylerimize doğrudan hizmet yapan çok önemli bir sistem. Bu birliğin çalışmalarını siz köy muhtarlarımız desteklemeli ve yapılan çalışmalara azami özen göstererek korunmasını sağlamalısınız.                  

        Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları kapsamında, gelecek yıl çalışmalara göletlerin sulama kanallarının yapılması yönünde ağırlık vereceklerini belirten Vali İpek “

Bunun yanında köylerin kalkınmasına yönelik yapılabilecek diğer hizmetlerin yapılması açısından önümüzdeki yılda ciddi çalışmalar yapacağız. Merkezi hükümetten gelen bütçelerle bu yıl itibariyle gördüğüm kadarıyla çok ciddi hizmetler yapılmış. Bu anlamda geçmiş Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki çalışmalarda da hep beraber olacağız. Hep beraber daha başarılı olacağız. Ben önümüzdeki yılların Bayburt'un köyleri açısından çok daha güzel olacağına inanıyorum."

 

           Toplantı; gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan seçimle; Meclis Başkan Vekilliklerine, Samet Emin Yılmaz, Ahmet Yıldız, Meclis Kâtip Üyeliklerine, Mehmet Baksoy ve Mahmut Kurumahmut’un oy birliği ile seçilmeleri ve Bayburt Valisi Hasan İpek’in muhtarların sorunlarını dinleyip gerekli talimatları vermesiyle sona erdi.