Genel hatlarıyla biten Kışla Kavşağı’nın 2 ay içerisinde tamamlanarak halkımızın kullanımına açılacağının bilgisini veren Belediye Başkanı Polat, Hastane kavşağının genişletileceğini, Baykes Tuğla Fabrikası ile Arevler arasına araç alt geçidi, Endüstri Meslek Lisesi bölgesinde yaya alt geçidi yapılacağını, Sanayi köprüsünden Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü’ne kadar devam eden ana yolun viyadük haline getirileceğini, SGK civarına ve Erzurum köprüsünden Ayyıldız caddesi ile Şair Zihni Kent Ormanı’na alt geçit yapılacağını söyledi. 

Bayburt’umuza Hayırlı Olsun 

Kışla Kavşağının alt geçidinin bittiğini 2 ay içinde vatandaşın kullanımına açılacağını belirten Başkan Polat, "Kışla Kavşağındaki inşaat büyük oranda tamamlandı. Şu anda fore kazıkları bitti. Esentepe Mahallesine çıkışı gerçekleştirecek olan ön germeli kirişler atıldı. Köprü yapıldı. Yoğun bir şekilde altındaki hafriyat alındı. Ta ki Adliye lojmanlarından Endüstri Meslek Lisesi’ne kadar olan bölüme kadar yaklaşık 200 metrenin hafriyat alımı bitti. Şu anda artık altından araba geçmeye başladı. Bayburt’umuza hayırlı olsun" dedi. 

Tuğla Fabrikası İle Arevler Arasına Alt Geçit 

Bayburt’un gelecekte ihtiyaç duyduğu yollarla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü’nden talepte bulunduklarını dile getiren Belediye Başkanı Polat, "Biz ihtiyaç duyulan yollarla ilgili her şeyi projelendirdik. Bölge müdürlüğümüzle görüştük ve kabul ettirdik. Bunları kısaca özetleyecek olursam mesela Hastane Kavşağı büyüyecek. Özellikle terminale dönecek olan otobüslerin dönebilmeleri adına o kavşağın genişlemesi gerekiyor. Özkoç Petrol ve Arevler, Tuğla Fabrikası ile Arevler arasında bir araba alt geçidi yapılacak. Onu da projelendirdik. O da kabul edildi. Sonra Çaykara Kavşağı yapılıyor. Kışla Kavşağı yapılıyor. Kışla Kavşağından sonra Endüstri Meslek Lisesi mevkii içinde bir yaya alt geçidi projelendirdik. Onu da kabul ettirdik" diye konuştu. 

Sanayi Köprüsünden Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kadar Viyadük .. 

Bayburt için çağın projesi olarak nitelendirdiği Sanayi Köprüsü’nden Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü’ne kadar devam eden ana yolun viyadük haline getirileceğini kamuoyuna açıklayan Başkan Polat, "O yolun şu andaki pozisyonunda şehri ikiye bölme özelliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Yol üst kota viyadük halinde çıkacak. Yolun altından Eski Sanayi Mahallesi ile TOKİ-Üniversite arasındaki yaya ulaşımı ve araç ulaşımı viyadükün altından devam edecek. Bunu da şu anda prensip olarak kabul ettirdik, proje aşamasında" şeklinde konuştu. 

Ay Yıldız Caddesi İle Şair Zihni Kent Ormanı’na Alt Geçit 

SGK ve Bağkur civarına da bir alt geçit talep ettiklerini açıklayan Başkan Polat, "Burası ana yol şu anda. Ancak BSK kaplandıktan sonra ulaşımın daha hızlı gerçekleştirileceği bir yol olacağı için yayaların üsten ulaşımı zorlaşacak. Erzurum Köprüsünden Ay Yıldız Caddesi ile Şair Zihni Kent Ormanı’nı birbirine bağlayacak bir geçiş daha istedik ve bunların hepsini kabul ettirdik. Kendilerine gerçekten ben teşekkür ediyorum. Bölge müdürlüğümüz çok uyumlu. Biz yapılmayacak şeyi talep etmediğimiz için onlar da bizim makul ve mantıklı taleplerimizi kabul ettiler. Önümüzdeki süreç içerisinde biraz önce saydığım alt geçitler inşallah Bayburt’umuza kazandırılmış olacak. Biz de sonuç almanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.