Şair Zihni Kent Ormanı’nın hizmetine sunulmasının ardından Yeni Şehir Parkı’nda da faaliyetlerine ağırlık veren Bayburt Belediyesi, hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan Kent Ormanı ve Yeni Şehir Parkı’nda yol çalışması ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

 

Yeni Şehir Parkı’nda yer alan havuzda devam eden çalışmaları ve yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip yol üzerinde süren parke döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Polat, yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde buranın öneminin daha da arttığını, vatandaşlar ve il dışından gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek, burayı en iyi şekliyle hizmete sunmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

 

Burası İnsanlarımıza En Güzel Şekliyle Hizmet Ediyor

 

Geçen yıl sonbaharda bitirilen ve bu yıl hizmete sunulan Şair Zihni Kent Ormanı’ndan vatandaşlarımızın istifade ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Polat, yine bu bölgede yeni çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, “Göreve başladığımız zaman Bayburt için özellikle merkez için iki temel sektör tercih etmiştik; Birisi turizm diğeri üniversite. Dedik ki turizme altyapı teşkil edecek yatırımlar yapılmalı. İnsanların Bayburt’a geldiklerinde gezebilecekleri, dinlenebilecekleri mesire alanları, spor alanları olsun ve bunların sayısını çoğaltalım, var olanların da niteliklerini arttıralım. Bu anlamda mahalle parklarını belli bir standarda kavuşturduk. Şair Zihni Kent Ormanı bölgede eşi benzeri bulunmayan bir güzellikle insanımıza hizmet ediyor. Daha önceki dönemde yapılan ve halkımızın Yeni Şehir Parkı olarak bildiği alan içindeki mobilyalarının eskimiş olduğunu gördük. Buradaki havuzun bozulmuş olduğunu, dibinde çamur birikmesi tespit ettik, görüntü kirliliği vardı. Havuzun suyunu tamamen boşalttık, dibindeki birikmiş toprağı ve çamuru temizledikten sonra dedik ki burada farklı bir uygulama yapalım. Gezip gördüğümüz yerlerden Bayburt’a örnek uygulamalar aktarmaya gayret ediyoruz. Of - Rize gezimizde Solaklı vadisine DSİ’nin yaptığı bir uygulamayı gördük ve o uygulamayı burada yapmak istedik. Dere çakılından şevli duvar yaptık ve gerçekten çok güzel oldu. Şu anda arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyorlar, küpeştelerini yapıyorlar. Buranın çevre düzenlemesini de yapacağız. Göletin kenarında 3 metre genişliğinde gezi alanı yapacağız. Buranın aydınlatmasını yapacağız. Yine göletin ortasına bir ada yapmak suretiyle orada fıskiye ile suyu akıtıp su sesini insanlarımıza vereceğiz” diye konuştu.  

 

İstiyoruz ki Koruğu Bayburt’ta Canlandıralım

 

Kışla ve Çaykara kavşaklarının yapım çalışmalarının başlamasında buralardaki orta refüjlerde yer alan ağaçların belediyemiz tarafından sökülerek Yeni Şehir Parkı’na dikildiğini belirten Belediye Başkanı Polat, “Daha önceki tespitimize göre burada 150 – 200 civarında ağaç varken bizim çalışmalarımız sonucunda şu an burada 1500 civarında yetişmiş ağaç var. Kamelyalar aşınmıştı, bozulmuştu, sacları yıpranmıştı. Boyalarını yeniledik, oturaklar yaptık, saclarını yeniledik. Alanda düzlemeler ve toprakla tasfiye yaptık. Çimenleme çalışmalarımızda bir taraftan devam ediyor. Yaşı ellinin üzerinde olan Bayburtlu hemşerilerimin kafasında koruk diye bir gerçek var, orayı özlüyor hemşerilerimiz. Dedik ki koruğu Bayburt’ta burada canlandıralım, yaşatalım. Bayburt’un yeni nefes alma yeri burası olsun” şeklinde konuştu.

 

Burası Bayburt’un Nefes Aldığı Bir Yer Olacak

 

Toplam 950 dönüm alana sahip bölgenin önümüzdeki yıllarda insanların dinlendiği, gezdiği, buluştuğu, spor yaptığı ve birçok sosyal ve kültürel faaliyeti gerçekleştirdiği bir alan haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Burada bizim Kalkınma Ajansı’na yaptığımız Saklı Cennet, Sessiz Bahçe projelerimiz var, Özel İdare’nin yaptığı METİP projesi var. Ayrıca Kent Ormanı ve Şehir Parkı’yla birlikte burası toplam 950 dönümdür. İnsanlarımız yeter ki buraya gelsin burada istedikleri sosyal imkânları onlara sunacağız. Sıkıntılar vardı ama çözdük; Mesela daha önce bay-bayan mescit, bay-bayan wc yoktu, onları yaptırdık. Amfi tiyatro çalışmamız var ve devam ettiriyoruz. Büyük bir parkın büyük ve görkemli bir girişi olmalı mantığından hareketle girişinde de ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Burada insanlarımız gezecek, dinlenecek, spor yapacak, buluşacak, eğlenecek ve bir gün sonraki çalışmaya hazır hale gelecek.

 

Burası Hepimizin

 

Vatandaşlarımızdan talebimiz şudur; Kullandıkları malzemeleri lütfen dikkatli ve zarar vermeden kullansınlar. Zarar verenlere müdahale etsinler. Piknik yapan vatandaşlarımız çöplerini piknik sonrasında lütfen toplasın ve en yakındaki çöp alanına ulaştırsınlar. Burası hepimizin, bu şehir hepimizin, bu parklar hepimizin. Eğer korursak daha uzun süre kullanma imkânımız olur. Korumazsak giden para Bayburt’un parasıdır, hepimizin parasıdır. Onun için lütfen hem kendimiz dikkat edelim, hem de dikkat etmeyenleri uyaralım. Bu bir vatandaşlık görevidir, bu bir Bayburtluluk sorumluluğudur. Hani bir ifade vardır derler ya; en iyi temizlik kirletmemektir. Gerçekten kirletmemek daha kolaydır. Bazen şunu görüyoruz; İnsanımız istediği zaman gelsin diye akşam biz burayı kapatmıyoruz. Ama sabah bakıyoruz ki kamelyalar pislik içerisinde etrafı çöp götürüyor. Bunu bırakanların iki kere düşünmesi gerekiyor. Ben ne kadar bu şehri seviyorum? Ben ne kadar kentli hale geldim? Ben bu şehre fayda mı yoksa zarar mı veriyorum? Katkım nedir, zararım nedir diye herkesin hesabını mutlaka yapması gerekiyor.”