Bayburt Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Volkan Güneş sendika üyelerine yaptığı açılış konuşmasında;

       “Büyük bir sevdanın büyük bir mücadelenin adı Olan Türkiye KAMUSEN Ve Türk EĞİTİMSEN tüm kamu çalışanlarının hak ve çıkarlarının korunduğu, sosyal barışın sağlandığı, bütün vatandaşlarımızın kafasını yastığa koyduğunda rahat uyuduğu bir Türkiye oluşturmak için tüm gücüyle çalışmaktadır.

         Biliyorsunuz 10 yılı aşkın bir süredir devletimizi yöneten bir hükümet var. Bu hükümet iktidar olmak, için memura işçiye esnafa emekliye çiftçiye yani bütün kesimlere söz vermiş güzel günler vaat etmişti. Ama bu 10 yılı aşkın sürede gördük ki vaatlerin hiçbirisi olmamış bizlere verilen sözler unutulmuş hatta elimizde olan hakların da alınması için çalışmalar başlatılmıştır.

          Yeni Anayasa diyerek memurun olmazsa olmazı iş güvencesi kaldırılmak istenmekte, devlet memurluğu kavramı ortadan kaldırılmak istenmektedir. Yeni Anayasa Yeni Anayasa nedir bu Yeni Anayasa? Gerçekten bizlerinde istediği Türkiye’yi iyi yerlere götürecek bir anayasamı yoksa bizleri daha ayrıştıracak ülkemizi bölünme eşiğine götürecek bir anayasa mı?

      Bizim gördüğümüz şu: bebek katili ve PKK ya verilen sözler doğrultusunda Türklük tanımını kaldırıldığı değiştirilemez denen 4 maddenin değiştirildiği ve eyalet sistemine giden bir anayasa. Hükümetin seçtiği akil adamlara bakıyoruz ve görüyoruz ki akil olmak için şart, Türk milletine hakaret etmek. Ne kadar TÜRK kelimesini duyunca irkilen Türk Milletine hakaret eden insan varsa o listede.

Bu AKİLLİ adamların içinde birde sendika başkanı var. Bu adam ne zaman konuşsa andımız kaldırılsın diyor. Bu adamın TÜRK rahatsızlığını gidermesi için bir doktora gitmesi gerekiyor. Biz TÜRK EĞİTİMSEN ve TÜRKİYE KAMUSEN olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve bütünlüğü için çalışacağız ve hiçbir ihanet projesinin içinde olmayacağız. Sizlere tekrar saygı ve selamlarımı sunar, katılımlarınız için teşekkür ederiz. “Ne Mutlu Türküm Diyene”

        Bayburt Türk eğitim sen şube başkanı Volkan Güneş’in konuşmasının ardından, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan sendika üyelerine sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlattılar ve program sona erdi.