Bayburt Belediyesi ve Bayburt Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Kahraman Tazeoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen şiir dinletisi ve söyleşi yoğun ilgi gördü.

Aşk romanları ve şiirleriyle tanınan şair-yazar ve aynı zamanda hemşehrimiz olan Kahraman Tazeoğlu, ‘Bukre’ isimli şiir dinletisi ve söyleşisiyle sevenlerinin karşısına çıktı.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Bayburt Gençlik Meclisi Onursal Başkanı Ali Vahit Atıcı, Belediye Başkanımızın vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerle, Bayburt Gençlik Meclisi’nin 2013 yılında Türkiye genelinde başarılı 2’nci gençlik meclisi olduğunu belirterek, Belediye Başkanımıza teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat yaptığı konuşmada,  Bayburt gibi ülkemizin en küçük ilinden çıkıp da İstanbul’la yarışarak Türkiye’nin 2’inci gençlik meclisi olan Bayburt Gençlik Meclisi’ni tebrik etti.

Artık Geleceğe Çok Rahat Bakabiliyoruz

“Biz sadece karınca kararınca onların yolunu açtık. Ve gençlerin önü açılınca neler yapabileceklerini onlar bize gösterdiler” ifadelerini kullanan Belediye Başkanımız Polat, “Artık geleceğe çok rahat bakabiliyoruz. Bu salonu dolduran yüreklere canı gönülden selam olsun. Bizleri mahcup etmediniz. Programı bu salona alalım mı diye tereddüt ederken sizler burayı doldurdunuz. Bu demek oluyor ki; sizlerin hemşehrimiz olan Kahraman Tazeoğlu ile ciddi bir diyalogunuz var” dedi.

Bayburt Gençlik Meclisi’nin Türkiye genelinde 2’inci gençlik meclisi olduğunu ve bunun haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanımız Polat, Bayburt’un aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri bakımından Türkiye’de 8’inci il konumunda yer aldığını söyledi.

Yeter ki Siz Mutlu Olsun, Yeter ki Siz İsteyin, Yeter ki Siz Bayburt’u Sevin

Belediyemizin katkılarıyla Bayburt’un bu başarıyı elde ettiğini kaydeden Belediye Başkanımız Polat konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bayburt’a dışarıdan gelenler, Bayburt’ta sosyal aktivite olmadığını söylerler. Oysa 2012’nin sonunda CNBC Business Dergisi’nin ortaya koyduğu rakama göre Bayburt, kültür ve sanat etkinliklerinde Türkiye’nin 8’inci ili olmuştur. Bu başarı bizim gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, Stk’ların yaptığı çalışmalar sonucunda olmuştur. 2013 yılında da aynı tempoyla devam ettik. 2014 yılına da yeni girdik. Geçen hafta bu salonu Dursun Ali Erzincanlı’nın sevenleri doldurmuştu. Şimdi de sizler bu salonu doldurdunuz. Haftaya da Nihat Hatipoğlu bu salonda olacak. Sizleri şimdiden davet ediyorum. Yeter ki siz mutlu olsun, yeter ki siz isteyin, yeter ki siz Bayburt’u sevin.”

 Genciyle Yaşlısıyla Herkes Çoruh’un Kenarında Yürümenin Keyfini Yaşıyor

“2008 yılında Bayburt Üniversitesi kuruldu. Ben de belediye başkanlığına 2009’un Nisan ayında başladım.  2009 yılında üniversiteye başlayanlar bizimle birlikte Bayburt’ta değişim sürecini yaşadılar. Mesela evinde şuanda doğalgaz yakan evinde doğalgaz olmadığını düşünsün. Ya da su kesintisini hiç yaşamayanlar,  suyun bir anda kesildiğini düşünsün. Üniversitede düzenlenen bir programda öğrencilere demiştim ki; “Öğretim görevlileri sizleri bunalttığı zaman siz Çoruh’un kenarına çıkacaksınız ve bütün statik enerjinizi yürüyerek Çoruh’a atacaksınız.” Bunu söylediğim zaman Çoruh’un kenarında yürüyebilme imkânı yoktu. Ama şimdi ben buraya oradan yürüyerek geldim. Baktım genciyle yaşlısıyla herkes Çoruh’un kenarında yürümenin keyfini yaşıyor.”

Elimizden Gelen Her Hizmeti Yapmaya Gayret Ediyoruz

“Bayburt’ta iki sektör her zaman önemlidir. Bunlardan biri üniversite diğeri ise turizmdir. Zaten bunların hedef kitleleri birbirine benzerdir. 2009 yılında Bayburt’a tenis kortu yaptığımız zaman Bayburt’ta kim oynayacak demiştiler. Ama şimdi bakıyoruz ki oynuyorlar. Ben inanıyorum ki Bayburt Üniversitesi’ne il dışından gelen öğrencilerimizin tenis kortuna hobisi olacak. Bayburt’ta aradıkta bulamadık demesinler diye elimizden gelen her hizmeti yapmaya gayret ediyoruz.”

Sunuculuğunu Naci Ahıskalıoğlu’nun gerçekleştirildiği şiir dinletisinde, Bayburt Gençlik Meclisi’ne vermiş olduğu maddi ve manevi katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Polat’a, Bayburt Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki tarafından plaket takdim edildi.

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’ın konuşmasının ardından Şair Kahraman Tazeoğlu sahneye çıktı ve sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Program sonunda Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat ve Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş, Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına Şair Tazeoğlu’na plaket verdi.

Yaklaşık 2 saat süren programa Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş, Ak Parti Eski İl Başkanı Yusuf Elçi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki, Onursal Başkanı Ali Vahit Atıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.