Trafik ve güvenlik materyallerinin bulunduğu standı gezen Bayburt valisi Yusuf Odabaş stant hakkında bilgi aldı.

Stant ziyaretlerinin ardından Bayburt valisi ve protokol üyeleri İl Jandarma Komutanlığı sınırları hizmet binası sınırları içerisinde olan kimsesizler mezarlığı olarak bilinen mezarlıkta bakım çalışmaları yapılarak düzenli bir mezarlık haline getirilen mezarlığı ziyaret ederek dua ettiler.

Dana sonra Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kokteyle katıldı.
İl Jandarma Komutanlığında görevli Teğmen tarafından; Jandarma teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İsmail Ferhat ÖZBAŞ konuşmasında;

“Bugün jandarma teşkilatının 176. Yıldönümünü kutlamanın onuru gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 176 yıldır köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne Yüce milletimizin engin tecrübe ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü korumuş. Milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bizlere ait olan teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu sevgi ve güven bağını perçinlemek ve daha güçlendirmek azmindeyiz.
Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir.

Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdır.

Jandarma Genel komutanlığının tüm personelini görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde almaktadır.

Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen, halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret azim ve inancı içerisindedir.

Jandarma teşkilatının 176. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerini muhafazası için canlarını seve seve feda edin aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diler, bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı sizlere saygılar sunuyorum.”dedi.

Ardından bir konuşma yapan Bayburt valisi Yusuf Odabaş;

“İnsanlık vücuda geldiği dönemden itibaren güvenlik en önemli unsur olarak ortaya çıkmıştır. Güvenliği sağlamak için devletlerin kurulduğu ve insanlarda bu güvenliği sağlamak için birimler oluşturmuşlardır.
Ülkemizde iç güvenliği sağlayan birimler olarak Emniyet ve Jandarma teşkilatları oluşturulmuştur. Bu kuruluşlarımızdan biri olan Jandarma teşkilatını özellikle kırsal kesimlerde insanlarımızın güvenliğini sağlayan güvenlik birimi olarak 176 yıldır halkımıza hizmet sunmaktadır. Bu güvenlik hizmetini sunan komutanlarımıza ve tüm birimlere teşekkür etmek istiyorum.

Güvenlik hizmetini sunarken şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Şehit ve gazi ailelerimize sabırlar diliyorum ve ülkemizin minnet ve şükran duygularını buradan ifade etmek istiyorum. Jandarma teşkilatının kuruluşunun 176. Yılının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı