Hükümet, 17 Aralık darbe girişiminin ardından paralel yapıyla etkin mücadele çerçevesinde kapsamlı bir Valiler Kararnamesi hazırladı. Kararnameyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, Malatya Valisi Vasip Şahin'in ise İstanbul'a görevlendirileceği öğrenildi. 17-25 Aralık operasyonlarının ardından hükümet 16 Şubat ve 23 Mayıs tarihlerinde yayınladığı Valiler Kararnamesi'nin ardından 3. kez kararname hazırlıyor. 32 valinin değiştirileceğinin öğrenildiği kararnamede çarpıcı isimler yer alıyor. 

İBRAHİM ŞAHİN, SAMSUN'A 
Kararname ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, yerine Malatya Valisi Vasip Şahin görevlendirileceği ifade edildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın ismi de yine merkeze çekilecek isimler arasında geçiyor. Ondan boşalan koltuğa ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un getirilmesi bekleniyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valisi olacağı belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın ise geçtiğimiz günlerde emekliliğini isteyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in yerine getirileceği, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de Emniyet Genel Müdürü olacağı konuşuluyor. 

MGK'DAN ANTALYA'YA 

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirilmesi, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker'in de Öztürk'ten boşalan Antalya Valiliğine atanması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun ise MGK Genel Sekreteri olacağı belirtiliyor. Kararname kapsamındaki atama kararlarının, gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyordu. 



VASİP ŞAHİN KİMDİR?

Vasip ŞAHİN, 1964 yılında Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı.