Şehrimizde başta sayın valimiz Mükerrem ÜNLÜER’İ makamında ziyaret eden meclis üyeleri daha sonra belediye başkanımız sayın Hacı Ali POLAT’la bir araya geldiler, belediye başkanlığı makamında yapılan ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Akşam saatlerinde ise Müs-Der’in yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapan heyet, tecrübe, gözlem ve birikimlerini derneğin yetkili organlarıyla müzakere ve mütalaa ettiler. Akabe Vakfı ve Yardım eli derneğinin yönetim kuru üyesi de olan Selim AKGÜN şunları ifade etti:

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti; bizlere ecdadımızın, Osmanlının mirasıdır. Bu manevi mirası layıkıyla korumamız, büyütmemiz ve hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Atalarımız yüzyıl önce ‘dilencisiz bir şehir’ idealiyle hareket etmişler, Müslümanın izzet ve vakar sahibi olduğundan hareketle dilencilikle mücadeleyi ibadet olarak telakki etmişler ve bu konuda bizlere ufuk çizmişlerdir. Bizler bu cemiyetin yeniden faaliyete başladığını duyduğumuzda çok heyecanlandık ve mutlu olduk. Bu değerin yaşatılmasını şehrimizin vizyonu açısından da çok önemli bir fırsat olarak görmek gerekir.. Derneği sadece Bayburt çapında hizmet eden bir kuruluş olarak değil, ulusal hatta uluslar arası bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Bu konuda bizlere düşen görev neyse fazlasıyla yapacağız. Ben Bayburt dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizi, kardeşlerimizi derneğin faaliyetlerine destek vermeye ve katkı sunmaya davet ediyorum, dedi.

Ayrıca toplantı sonunda ilahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU Müs-Der’in kuruluş aşamasındaki çalışmalarına yaptıkları katkı adına  Selim AKGÜN’e şükran plaketi takdim etti. Bayburt’un gelecek vizyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan heyet çalışmalarını tamamladıktan sonra şehrimizden ayrıldı.