Bayburt İl Genel Meclisi 2012 yılı Kasım ayı Olağan Toplantısı 14 birleşimi toplantısı İL Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

       İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Üye, Ali Çiçek ve Ahmet Arslan yönetimindeki Meclis toplantısına Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Gökhan Budak’ta katılarak Meclis Üyelerine Bayburt Üniversitesi ve 2013 yatırımları hakkında bilgi verdi.

         2013–2014–2015 Mali Yıllarına ait Bütçe görüşmeleri, yatırımlar ve gelecek toplantı gününün belirlendiği Gündem görüşülmesi sonrasında Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Gökhan Budak kürsüden Üniversitenin 2013 yılı yatırımları hakkında üyelere bilgi sundu.

        Rektör Budak “ 5500 öğrencimizle 2012- 2013 Eğitim Öğretimine devam etmekteyiz. Üniversitemizin en büyük sıkıntısı fiziki bina yetersizliğidir. Gelecek yıl 4 Fakültemizde yaklaşık 8 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedeflemekteyiz, bundan dolayı da çok acil eğitim binasına ihtiyacımız vardır.

        Üniversite Yapı İşleri birimimize çok iş düşmekte, birimimiz proje hazırlayarak önümüzdeki yaz sezonuna en az iki hizmet binasının inşasına başlayıp yeni sezona hazırlayıp öğrencilerimizin daha rahat ve refah bir fiziki ortamda eğitim almalarını sağlayacağız. Aydıntepe ilçemizi pilot bölge seçtik, buraya Üniversite bölüm şubeleri açmayı hedefliyoruz. En az 5- 6 şube açarak oradaki verime göre yeni şubeler açmak hedefindeyiz.

    Üniversitemizde Strateji Planı hazırlıyoruz, bu plana uygun projeler hazırlayıp şu an 17 – 18 milyon olan bütçemizi, Devletimizin kaynak aktarma sıkıntısı olmadığından yeni projelerimizle 30–35 milyona çıkarmak istiyoruz.

        Bayburtlu işadamlarımızın Üniversitemize destek ve yatırımlarını bekliyoruz. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını yaptıran hemşerimiz Kazım Erdem’in ismini binamıza verdik bu geç kalınmış bir karardı belki ama artık üniversitemize yatırım yapan tüm müteşebbislerimizin ismi okul binalarımızda yaşatılacaktır.

         İl Genel Meclisimize gelecek yıllardaki çalışmalarında başarılar diliyor desteklerini bekliyoruz”

       İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Meclis toplantısına katılan Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Gökhan Budak’ a yeni görevinde başarılar dileyerek “ Sayın Rektörümüze Bayburt Üniversitesinin ve Bayburt’umuzun gelişmesine yapacağı tüm çalışmalarda İl Genel Meclisi olarak katkılarımız mutlak suretle olacak ve her zaman yanında olacağız.

       Meclis toplantımıza katılıp Üniversitemizdeki memnunluk veren değişim ve gelişmeleri bizlere aktardığı için teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.