Meclis En Yaşlı Üye Başkanlığında Toplandı

İl Genel Meclisi Başkan ve kâtip üyeleri seçmek üzere en yaşlı üye Kamil Yücel başkanlığında toplandı.Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığı için oylamaya geçildi. 8 üyeden 7’sinin oyunu alan Yusuf Elçi İl Genel Meclis Başkanı oldu. 1 oy geçersiz sayıldı. 

Yusuf Elçi seçildikten sonra yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından vatandaşın takdiri ile bu görevlere seçildiklerini belirterek "Bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk gündem maddemiz başkanlık seçimi oldu ve sizlerin desteği ile başkan seçildim. Öncelikle meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Milletin sandığa yansıyan iradesiyle oluşan; demokrasiyi, siyasal katılımı temsil eden bu meclise seçilen tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyor, yeni dönemde çalışmalarında en içten başarı dileklerimi bildiriyorum.

Önceki dönemde görev yaptığımız ve başarı çıtasını üst noktalara taşıyan ve bugün görevleri sona eren meclis başkanım ve meclis üyesi arkadaşlarıma bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni meclis olarak teslim aldığımız emaneti tüm arkadaşlarımızla birlikte daha da üst noktalara taşımak için azimli ve kararlı bir mücadele içerisinde olacağız "dedi.

Fakat son dönemlerde Türkiye’de uygulanmak istenen senaryoların ülkenin Milli egemenliğine ve demokrasimize büyük zararlar verdiğini anlatana Elçi, " Bu seçim dönemini bir Demokrasi Şöleni içerisinde geçirmeyi çok arzulardık.  Yaşadığımız bu seçim döneminde; Türkiye sadece hukuk, devlet ve siyaset krizine değil, aynı zamanda derin bir ahlak krizine sürüklenmek istenmiştir. Ahlaki değerlerimizle beraber insani varlığımızda ağır bir imtihandan geçirilmiştir. Allaha hamd olsun ki yüce milletimiz bu oynanan oyuna geçit vermemiş yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesinden hep beraber başarılı çıkmamızı sağlamıştır. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi için istikrarın sürmesi gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki istikrar sürdüğü için Bayburt’umuza gelen hizmetler artmıştır. Özel idare olarak da çok büyük hizmetlere imza atılmıştır. "diye konuştu.

 

Elçi, dönem içerisinde İl Özel İdaresi olarak yapılanları ise şöyle sıraladı. "Köydes kaynaklarından 65 milyon TL kaynak kullanılmıştır. Yol Şube Müdürlüğü olarak; 177 menfez, 40 istinat duvarı, 5 köprü, 2 köprü onarımı, 1 dere ıslahı, 3 bin 310 m yeni yol, 3 bin 160 m stabilize, 420 km 1. Kat Asfalt 355 km, 2. Kat Asfalt ve bin 30 km asfalt bakım ve onarımı için 40 milyon 280 bin TL harcanmış olup, Türkiye’de köy yolları asfalt olan tek il BAYBURT olmuştur.

 Su Ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü; 319 projeye 13 milyon 500 bin TL harcanmış olup 11 köyümüze gölet yapılmıştır. Destek Hizmetleri Müdürlüğünün makine parkı genişletilmesi için 1 milyon 650 bin TL harcanmıştır. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü 145 bin metre kanalizasyon yapımı için 6 milyon TL harcanmış olup, köylerimizin köy içi düzenleme çalışmaları devam etmektedir. SODES Projeleri kapsamında 82 köyümüze çocuk parkı, 30 köyümüze spor sahası ve diğer projeler için 750 bin TL lik yatırım yapılmıştır. AB Projeleri kapsamında kanalizasyon için 5 milyon TL, Doğal Taş Fabrikası için 30 milyon TL lik kaynak aktarımı sağlanmıştır. KUDAKA Projelerinde 1milyon 500 bin TL lik kaynak kullanılmıştır.

 Kurumuz ile bağlantılı olan; Afet Acil Durum Müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğüne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Sağlık İ Müdürlüğüne 6 milyon TL aktarılmıştır. Çeşitli Bakanlıklar dan 6 milyon TL yardım alınmıştır. Bu vesile ile Bayburt’umuza İl Özel İdaresi eli ile yaklaşık 170 Milyon TL’lik yatırım yapılmıştır. Bu yatırımların Bayburt’a gelmesinde ve uygulanmasında emeği olan; Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’a, Eski milletvekillerimize ve Mv. Sayın Bünyamin ÖZBEK’e,Sayın Valilerimize, Meclis Başkanı ve Üyelerine, Genel Sekreterimiz ve Özel İdare Personeline, Beraber çalıştığımız il müdürlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hizmetlerimizi değerli halkımıza duyurmamıza vesile olan basın mensubu arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum "dedi.

Elçi, sözlerini şöyle tamamladı:"Önümüzdeki süreçte birlikte bugüne kadar yapılan yatırımların daha da üzerine çıkarak başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bayburt’umuz, ilçelerimiz ve köylerimiz için beraber kararlar alıp, insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

İnşallah ümit ediyorum ki yarınlar bugünden çok daha güzel olacaktır.Bu görevlerin hepimize hayırlı hizmetlere vesile olması dileği ile hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

 

Ardından meclis 1. Başkan Vekilliğine 6 oyla Ömer Şen seçildi. Seçimde 1 oy geçersiz olurken bir oyda ise başka bir üyeye oy verildi.2. Başkan Vekilliğine ise 8 oyla Mahmut Birgül seçildi.İl Genel Meclisi asil kâtip üyeliklerine 7 oyla Ahmet Arslan ve Yaşar Bilgeoğlu seçilirken yedek üyeliğe ise 7 oyla Ömer Şen ve Hicabi Kurtulmuş seçildi. Bayburt’un İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Genç ve ikinci genel meclis başkanı Raci Bayrak ise katkılarından dolayı ödüllendirildi.

İl Genel Meclisi yarın ise il encümen üyeleri ve meclis ihtisas komisyonlarının seçimi için toplanacak.