3-7 Temmuz’da Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 19. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’nin ilk gününde Hükümet Meydanı’ndaki programda uçurtulan ikramiyeli balonlardan birisi, Kars’ın Azat köyünde yaşayan çiftçi Yasin Aktaş’ı sevindirdi.

 

Geçtiğimiz günlerde çalışmak üzere tarlasına giden çiftçi Aktaş, ikramiyeli balonu görünce ilk önce şaşkınlık yaşadığını bildirdi. Daha sonra balon üzerindeki iletişim bilgileri vasıtasıyla belediye yetkililerine telefonla ulaştığını söyleyen Aktaş, çeyrek altın kazandığını öğrenince sevinç yaşadığını belirtti.

 

Bu, Dede Korkut Şöleni’nin Ulusal ve Uluslararası Özelliğini Vurgulayan Bir Sonuç

 

Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’nin ulusal ve uluslararası özelliğine dikkat çeken Belediye Başkanı Polat, "Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’nde uçurduğumuz balonlar üzerinde altın kazanıldığını bildiren yazı ve iletişim bilgileri var. Bu sene uçurduğumuz balonlardan biri Kars'ın Azat köyünde, Yasin Aktaş isimli çiftçinin tarlasına düşmüş. Vatandaşımız balonu tarlasında bulunca bizi aradı. Kendisini tebrik ederek Bayburt'a davet ettik. Gelirse Bayburt'ta kendisini ağırlayıp, altınını vereceğiz, aksi halde altını adresine göndereceğiz" dedi.

 

Başkan Polat, benzer durumların önceki yıllarda da yaşandığını ifade ederek, "Balonların çevre illere, Azerbaycan'a kadar ulaştığı yıllar oldu. Bu, Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni'nin ulusal ve uluslararası özelliğini vurgulayan bir sonuç" diye konuştu.

 

Şölenlere katılımın, her yıl artarak devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Polat, Bayburt'un tanıtımına, Türk dünyasının ortak atası olan Dede Korkut'un herkes tarafından bilinir hale gelmesine aracı olan şölenleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.