Özel bir televizyon kanalında yaptığı programlarla tüm Türkiye'nin ve özellikle kadınların büyük ilgisini çeken sunucu İkbal Gürpınar'ı dinlemeye gelen Bayburtlu kadınlar, Şair Zihni Kültür Merkezi'ni kısa sürede doldurdu. 

Bizim Varlık Sebebimiz, Sizi Rahatlığa Kavuşturmak

Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburtlu kadınların programa gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Sizlerin de mutlu olmanızı istiyoruz.  Yeter ki siz huzurlu olun. Sizin mutluluğunuz yerinde olsun. Bizim varlık sebebimiz sizi rahatlığa kavuşturmak. İhtiyaçlarınızı tespit edip onları yerine getirmek. Ara sıra böyle programlar yapmak suretiyle sizi ekranlarda görüp de izlediğiniz insanlarla baş başa buluşturmak. Ekrandan dinlediğiniz insanları huzurlarınıza getiriyoruz. Canlı canlı performansta sizleri eğlendirmeye, düşündürmeye, tefekkür etmeye, kadın olarak bu toplumda var olmanın sorumluluğunun farkında olmaya gayret ettiriyoruz" dedi. 

Biz Bu Millete Efendi Olmaya Değil, Hizmetkar Olmaya Talibiz  

İkbal Gürpınar'ın örnek kişiliği ile başarılı bir kadın olduğunu, kadının sosyal hayatta varolması gerektiğini kendi başarısıyla ortaya koyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat, bayanların ekranlarda severek izlediği Gürpınar'ı Bayburtlu kadınlarla buluşturmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Başkanımız Polat konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Bu toplumun yarısı erkek yarısı kadın. Bazen % 51 oluyor erkek, % 49 a düşüyor kadın. Bazen tersi oluyor. Ama sonuçta kadın, bir elmanın yarısı. Evdeki huzurun yarısı olduğu için; erkeklere hizmet ettiğimiz kadar kadınlara da hizmet ediyoruz. Dedik ki İkbal Gürpınar’ı getirelim. Bayburt’umuzun kadını, genci, yaşlısı, Rabiya Teyze’si herkesi mutlu olsun. İnşallah İkbal Hanım sizi mutlu edecek. Bilgilerini size aktaracak. Fıkralarla, tecrübesiyle sizleri memnun edecek. Ne kadar memnun ederse sizi, bizde ondan o kadar memnun olacağız. Sizlerle daha çok konuşturacağız. Bizim tek görevimiz dediğimiz gibi size huzur vermek. Su dediniz getirdik, mahalle parkları dediniz getirdik, Kadıoğlu Parkı dediniz getirdik. Piknik alanı dediniz yaptık. Bundan sonra da yapmaya inşallah devam edeceğiz. Biz başbakanımızın dediği gibi bu millete efendi olmaya değil, bütün gönlümüzle bütün samimiyetimizle hizmetkar olmaya talibiz.  Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada yapmaya  devam edeceğiz. Ben mikrofonu İkbal hanıma veriyorum sizleri onunla baş başa bırakıyorum. Allah'a emanet ediyorum ve hayırlı günler diliyorum." 

Gürpınar, Büyük Beğeni Topladı

Belediye Başakanının konuşmasının ardından sahneye gelen TV program yapımcısı ve ünlü sunucu İkbal Gürpınar, kadınlarla söyleşi yaptı. 

Bayburtlu kadınlara şiddete hayır, düşünce orucu ve mutlu olmanın yolları konulu bir söyleşi yapan Gürpınar, hayatta haklılığın mutlu olmak anlamına gelmediğini mutlu ve huzurlu bir hayatın en önemli aktörlerinin kadınlar olduğunu söyledi. Başarıya ulaşmanın yollarını, zorluklar karşısında nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ve kendi hayatına dair yaşadığı olayları sevenlerine aktaran Gürpınar, büyük beğeni aldı.

Kadınların önemine vurgu yaparak sevenlerin kalbini bir kez daha kazanan Gürpınar’ın sahnede seslendirdiği şiirler ve yaşamdan sunduğu anekdotlar salonu dolduran bayanlardan büyük alkış topladı. 

Yaklaşık iki saat süren söyleşinin sonunda bayanların gönlünde taht kuran İkbal Gürpınar'a Belediye Başkanı Polat'ın eşi Kerime Polat ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç tarafından Bayburt taşından üretilmiş Saat Kulesi maketi ve ehramdan üretilmiş çeşitli hediyeler takdim edildi.