Geçtiğimiz yıl kaldırım çalışmalarının yapıldığı ve yaz sezonunda da finişerle dökülen yaklaşık 5 bin ton asfaltın ardından modern bir görüntüye kavuşan İbni Sina Caddesi’nde Bayburt Belediyesi, orta refüj çalışması başlattı.

Her Şeyden Önce Can Güvenliği

Şehirlerarası anayol ile Bayburt Devlet Hastanesi arasında yer alan kısımda kod farkından dolayı olası kazaların önüne geçilmesi için İbni Sina Caddesi’ne el atan Bayburt Belediyesi, daha önce çift taraflı kaldırımlarını tamamladığı yola şimdide orta refüj kazandırıyor. Yine aynı caddenin hastane ve Çaykara yolu arasındaki kısmında da kaldırım çalışmalarını geçtiğimiz Eylül ayında tamamlayan Bayburt Belediyesi, araç trafiğinin yoğun olduğu kadar yayaların da gittikçe fazla kullandığı İbni Sina Caddesi’ni daha da güvenli hale getirdi.

Bu Çalışmaların Tamamı Vatandaşımız İçin

Belediye ait şantiyede üretilen özel bordürler, fenişleri ekipleri tarafından döşenmeye başlandı. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Bayburt Belediyesi olarak Bayburt'u yenilemeyi, yeni Bayburt'u kurmayı kendimize hedef edindik. Göze hitap eden iç açıcı mekânlar oluşturmak için çeşitli projeler ve peysaj çalışmaları yapıyoruz. Şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokağımızı tepeden tırnağa yenilerken, diğer bölgeleri de ihmal etmedik. Daha önce hiç kaldırımı olmayan birçok caddemizi yeni kaldırımlarla tanıştırdık. Geçtiğimiz yıl kaldırım çalışmasını, yaz sezonunda da asfalt çalışmasını tamamladığımız İbni Sina Caddesi’ne şimdi de orta refüj kazandırıyoruz. Hem buraya daha modern bir görüntü kazandırmak hem de kod farkından dolayı olası kazaların önüne geçmek için yolu ikiye bölerek güvenli hale getiriyoruz. Kendi parke üretim tesisimizde ürettiğimiz Bayburt Belediyesi logolu özel bordürleri, döşemeye başladık. Şehrimizin vitrini durumunda olan orta refüjleri daha modern ve estetik hale getirmek için çalışmalarımız son  hızıyla devam ediyor. Daha sonra renga renk çiçeklerle bezeyeceğimiz orta refüjlerimiz, yeni döşediğimiz bordürlerle ayrı bir görüntüye kavuşacak. Halkımızdan yapılan bu çalışmalara sahip çıkmalarını ve korumalarını rica ediyoruz. Çünkü bu çalışmaların tamamı vatandaşımız için gerçekleşiyor” dedi.