Bayburt Vali Vekili Abdülhamit Karaca ile beraberinde Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Karapınar eşliğinde 19 Kasım 2013 tarihinde Bayburt Valiliği tarafından, TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı dairelerden tahsis edilen dairede Türk Kızılayı tarafından gönderilen yardım malzemeleri teslim edildi.

 Göçükzede aileye daha öncede yardımlar yapıldığını belirten Bayburt Vali Vekili Abdülhamit Karaca;

“ Bayburt Valiliği olarak, diğer kuruluşlar olarak şimdi ise Türk Kızılayının yaptıkları yardımları aileye teslim ediyoruz. Burada en önemli olan şu ki insanlar hayatları boyunca zorluklara maruz kalabilirler, küçük afetlere maruz kalabilirler, bizlerin üzerine düşen ise bu afetlerden insanlarımızın en az zarar görmesini, zarar görenler var ise bunun telafisini sağlamaktır.

Toplumsal dayanışma insanların sadece insanların fert olarak yardım etmeleri değildir. Toplumsal dayanışma ve duyarlılık, kişilerin ve kurumların birlikte ve beraber hareket ederek toplumun sorunlarını, ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmaktır. Bizler toplum olarak bir beden gibiyiz. Nasıl ki bir bedende insanın bir uzvu ağrır ve bütün beden etkilenirse insanlarımızda böyledir. Eğer bir komşumuz, mahalledeki bir ferdimizde bir problem var ise bu bütün toplumu etkiler.

Yardım konusunda Türk Kızılayımızın duyarlılığını gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle ilimizde son iki yıldır yaptıkları yardımlarla afetzedelerimizin her zaman yanında olmuşlar ve sevindirmişlerdir.”

Türk Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy “Türk Kızılayı olarak, buradaki göçükte zarar görmüş ailelerimize hem geçmiş olsun dileklerimizi sunmak, hem de Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdürlüğümüz kapsamında göçükte zarar görmüş ailelerimize yardım malzemelerini ulaştırmak için buradayız.

Elli yıldır Bayburt’ta var olan Türk Kızılay’ı son 2 yıldır bu hizmetleri eksiksiz yerine getirmekte ve afet ve yangında zarar görenlerin yanında olmaktadır. ”