BAYBURTGÜNDEM-   Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Milletvekili Fetani Battal ile beraber, 16 yıldır sorunları çözülemeyen proje için birçok kez TOKİ Başkanı, TOKİ Başkan Yardımcıları, projeyle ilgilenen TOKİ yetkilileri, Bayburt’taki hak sahipleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerde bulunarak süreci hak sahiplerinin lehine olabilecek şekilde hızlandırdılar.

Görüşmeler neticesinde Genç Osman Mahallesi’ndeki toplam 148 dönümlük kentsel dönüşüm alanında TOKİ ye ait 72 dönümlük kısımda ihale çalışmaları başlayacak olup hak sahiplerine ait olan 76 dönümlük kısım için ise TOKİ yetkilileri ile 17 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

Bayburt Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşecek görüşmeler ile alakalı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 16 yıldır çözülemeyen bir sorunu çözmek adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Genç Osman Mahallemiz için planlanan ve ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesinde, Valimiz Sayın Cüneyt Epcim ve Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal ile beraber yürüttüğümüz görüşmelerin ardından mutlu sona çok yakınız. Hak sahiplerimiz ile TOKİ yetkilileri arasında uzlaşma görüşmelerimiz 17 Kasım – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında belediyemiz meclis toplantı salonunda gerçekleşecek. İnşallah görüşmeler olumlu sonuçlanınca da Genç Osman Mahallemiz Bayburt’umuzun modern kent kimliğine yakışır bir hal alacak. Ben bir kez daha bu görüşmelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.