Yakutiye Camisi'nde Teravih namazını kılan vatandaşlar, bahçede toplanarak saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz öncesinde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, İslam coğrafyasına kan ve gözyaşının hâkim olduğunu belirterek, Irak, Suriye, Mısır başta olmak üzere bütün İslam dünyasının kan gölüne döndüğünü söyledi.

Coşkun, “Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanlar sorgusuz sualsiz kurşuna diziliyor. Çeçenistan, Irak, Suriye, Mısır başta olmak üzere bütün İslam Dünyası yine kan gölüne dönmüş durumda. Bunlar arasında tam 100 yıldır zulme maruz kalan İslam ümmetinin yetim çocuğu Gazze içinde bulunduğumuz günlerde inanılmaz bir zulümle karşı karşıyadır. Hepinizin bildiği gibi Orta Doğu’nun terör devleti İsrail 1 hafta önce başlatmış olduğu operasyonla beraber bugün itibariyle 300 insanımızı şehit etti.

Coşkun, Gazze'nin inanılmaz bir zulümle karşı karşıya olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:

 ''Bizler bu durum karşısında elbette sessiz kalamazdık. Birer vatandaş olarak, sivil toplum kuruluşu olarak, Anadolu Gençlik Derneği olarak bu durum karşısında elbette sessiz kalamazdık. Tepkimizi böyle ortaya koyuyoruz ama başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün İslam dünyasında devlet yöneticilerinden beklediğimiz icraattır.

Bugün itibariyle anlaşılmış oldu ki Malatya’da kurulmuş olan füze kalkanı İsrail’in işine yarıyor. Kendini korumak üzere İsrail tarafından gelen saldırılara karşılık vermek isteyen Müslümanların fırlatmış olduğu füzeler bu füze kalkanı aracılığıyla İsrail’e haber veriliyor, onlar da füzeleri havada parçalıyor. Muhterem kardeşlerim bizler Müslüman kardeş sorumluluğu ile hareket ederek bu 2 milyar Müslüman ümmetin gözü önünde şehit edilen kardeşlerimizin yarın mahşer gününde bizim yakamıza yapışacaklarını biliyoruz. Bu sorumluluğa bir nebze duyarlılık gösterebilmek için burada şehit olmuş kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılarak dua edeceğiz” diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazını kıldıran Hacı Dursun Kelleci'nin yaptığı dua esnasında göz yaşlarına hakim olamayan Gökhan Akbaş isimli vatandaş, dua okunduğu sırada bayıldı. Akbaş, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bayburt Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Akbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.