Yemek öncesi Bayburt’un simgesi haline gelen, Bayburt taşından yapılmış Saat kulesi maketini hediye etmekten gurur duyduğunu belirten Valimiz Sayın Hasan İPEK şunları söyledi “ Zeki albayımızla yaklaşık iki yıldır birlikte görev yapıyoruz. Komutanımız Gerek askeri ve sivil konularda olsun gerekse Bayburt’un kültürüne gösterdiği saygıyla olsun gerekse Bayburt yapılan çeşitli faaliyetlerine aktif katılımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Her zaman uyum içerisinde çalıştığımız değerli bir arkadaşımızdı. Tüm resmi törenlerde ve bayramlarda her zaman bizimle işbirliği içinde olmuştur.
             
   Kendilerini Şırnak iline uğurluyoruz. Kendisine gerek yeni görev yerinde gerekse daha sonra alacağı görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak bir kişi kendisiyle birlikte Bayburt’ta olmaktan ve birlikte görev yapmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Eşi muhterem hanımefendiye ve kendisine burada gösterdikleri başarılı çalışların bundan sonraki hayatlarında artarak devam etmesini diliyorum.” Dedi.  
             
    Şırnak İline atanan Garnizon Komutanı Alb. Zeki Karataş konuşmasında; “İki yıla yakın zamandır kayınpederimin doğum yeri olan Bayburt’ta görev yapmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Geldiğimizden beri Bayburt’u daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Böyle bir il ile böyle bir bölge ile tanıştığım için kendimi her yönüyle şanslı olarak addediyorum. 
             
   Arkadaşlarım beni aradıklarında Bayburt nasıl bir yer, Bayburt’a gelmemizi öneriyor musun diye sorduklarında; Bende buradaki görev süremin muhasebesi yaparak hiç pişman olmadığımı, aksine mutlu olduğumu dile getiriyorum. Burada bulunduğum süre içerisinde Gerek Sayın valimiz gerekse belediye başkanımız ve kurum müdürlerimiz olsun hepsiyle sürekli iletişim içerisinde olduk. Bundan dolayı da başta Sayın valim olmak üzere herkese gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın valimizin de belirttiği gibi Bayburt’ta geçen süre içerisinde uyumlu bir şekilde görev yaptık. Bizde milletin bağrından kopmuş silahlı kuvvetlerin bir mensubu olarak halkla bütünleşmeyi, her zaman halkın yanında olduğumuzu bu tür faaliyetlere katılarak göstermek istedik.
             
   Bu yemek vesilesiyle burada bulanan ve belli bir süre birlikte olduğumuz herkese teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin.” Diyerek duygularını dile getirdi.
             
   Bayburt’taki görev süresini tamamlayarak yeni görev yeri olan Adıyaman’a gitme hazırlıklarını yapan Defterdar Orhan Mutluay’ada Bayburt taşından yapılmış Saat kulesi maketini hediye ettikten sonra konuşmalarına başlayan Valimiz Sayın Hasan İpek; “Çok değerli bir arkadaşımızı daha Defterdarımız Orhan Bey ve muhterem eşlerini de gönderiyoruz. Her ne kadar Egeye gönderemesek te Maliye Bakanlığı tarafından önemsenen bir il olan Adıyaman iline gönderiyoruz. Aslına bakarsanız Bayburt’tan daha iyi bir tek İstanbul var bizim anladığımız manada ama gittiği yerin hem nüfusu hem de iş potansiyeli olarak Bayburt’tan daha büyük bir ile gidiyor. Şahsen benim gerek maliye gerekse Defterdarlık konusunda Orhan Bey olduğu için hiçbir zaman gözüm arkada kalmadı. Çünkü kendisi her zaman yapılması gerekenin en iyisini yapmaya çalıştı ve yaptı da. Hem halkla ilişkiler konusunda hem memurlar konusunda hem de devletin menfaatlerini insanları üzmeden yerine getirme konusunda burada bulunduğu süre içerisinde çok güzel faaliyetlerde bulundu.
             
    Açıkça söylemem gerekirse gerek il valisi olarak ben gerekse Bayburtlular olarak milletvekilimiz, belediye başkanımız ve İl başkanımız, defterdarımızın Bayburt’tan gitmesini hiç istemedik. Ama belirli dönemlerde yer değişikliği yapılması gerekiyor. Biz kendisinden çok memnunduk inşallah önümüzdeki dönemlerde başka yerlerde kendisiyle birlikte çalışma imkanımız olur. Kendisine, eşine ve ailesine ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyor, kendisini ve ailesini Bayburt’tan gurur ve sevinçle uğurluyoruz.”diyerek konuşmasını tamamladı.
             
 Defterdar Orhan Mutluay konuşmasında;“Öncelikle böyle bir akşamda düzenlenen yemeğe katılımlarınızdan dolayı eşim ve kendi adıma hepinize teşekkür ediyorum.
             
   Sayın Valimizinde belirttiği gibi 2008 yılından itibaren Bayburt'ta görev yapıyorum. Bu süre içerisinde gerek kurumsal teşkilat olarak gerekse ilin sosyal ihtiyaçları alanında şahsıma ve kurumuma düşen neyse onu yerine getirmekten en az bir Bayburtlu kadar onur duydum. Buradan giderken vicdanen rahat ve huzurlu gidiyorum. İnşallah buradaki performansımı ülkemizin bir başka ili olan Adıyaman da da artarak devam ettiririm. Yaptığımız çalışmalarla bir takım değerler kattığımı düşünüyorum. Görevimizi yaparken hiç kimseyi kırmamaya incitmemeye çalıştık, sorunları halının altına süpürüp günü kurtarmayı değil, geleceğe yönelik çözüm üretmeye çalıştık, büyük ölçüde de bunu başardığımızı düşünüyorum. Gelecek olan arkadaşımızın da aynı hizmetleri artarak devam ettirmesini temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin” diyerek duygularını dile getirdi.
             
 Yemek sonrası Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT tarafından Garnizon komutanı na ve defterdara birer adet Ehram ürününden yapılmış hediyelik eşya takdim edildi.