Esenyurt Belediyesi Hakan Şükür Stadında oynanan maçın öncesi oldukça güzel görüntülere sahne oldu. Esen Bayburt taraftarları Alibeyköysporlu futbolculara ve taraftara çiçek hediye ederek güzel bir jest yaptılar.

Esen Bayburt üstündü

Ligin ilk maçında Şile deplasmanında 3-0 kaybeden Esen Bayburtspor, Alibeyköyspor karşısında ilk 45 dakika çok etkili bir futbol oynadı ve rakibine gol fırsatı dahi vermedi. Teknik Direktör Osman Kibar’ın talebeleri oldukça istekli ve disiplinli bir görüntü çizdikleri ilk devrede 3 net gol fırsatından yararlanamazken, 32.dakikada Hamza Metin Yetişmiş’in golüyle 1-0 öne geçtiler.

Alibeyköyspor sonlarda uyandı

İkinci devrede ev sahibi ekibin etkili ve atak futbolu vardı. Ancak 77.dakikada mutlak bir gol fırsatından yararlanamayan Esen Bayburtspor karşısında Alibeyköyspor sağ taraftan Mustafa ve sol kanattan Emrah ile etkili gelmeye başladı. Nitekim sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen turuncu-mavililer 80.dakikada bir penaltı kazandılar.

Penaltıdan sonra saha karıştı

HAKEM Sezer Polat ceza sahası içindeki karambole çok ağır bir karar verince esenbayburtsporlu futbolcuların itirazlarına sebep oldu.itirazlar sonucunda esenbayburtspordan taci kırmızı kart ardından esenbayburtsporun iki hocası  Hakem tarafından trübüne gönderilince Esenbayburt kalan dakikaları malzemeci Nazir Yağmurdereli tarafından idare edildi.İtirazlarını maç bitimindede sürdüren Kaleci Yalçında kırmızı kart görerek Hakemin gazabına uğradı.Hakem Sezer polat Maçı çığrından çıkarttı.Toplamda Esenbayburtsporda 8sarı iki Kırmızı kart gösterdi.
Sağ taraftan ceza alanına yapılan ortada, arka direkte Alibeyköylü futbolcunun rakip savunmacı Ertuğrul Demirer tarafından itildiğini belirten Hakem Sezer Polat penaltı noktasını gösterdi. Esen Bayburtsporlu futbolcularının uzun süren itirazlarının ardından Muhammet Çetin Polat, kaleci Yalçın’ı mağlup ederek maça denge getirdi 1-1. Bu golün ardından Yardımcı Hakem Bülent Eraykutlu’nun uyarısı ile Esen Bayburtsporlu Antrenör İbrahim Atakan Arslan’ın itirazları nedeniyle saha dışına gönderildi. Ardından Yardımcı Hakem Bülent Eraykutlu’ya ‘Allah belanı versin’ dediği duyulan Tacettin Bilal Hatman kırmızı kart ile oyundan atıldı. Peşinden de Esen Bayburtspor Teknik Direktör Osman Kibar, Hakeme itirazlarının ardından saha dışına gönderildi. Kalan dakikalarda tarafların gol çabaları sonuç vermeyince zorlu 90 dakikada 1-1 sona erdi.

Esenbayburtspor

1.Yalçın, 2.Ertuğrul3.Taci 4.Hamza 5.Levent 6.Eryaman 7.Cemal (Lokman) 8.Naim 9.Ferhat 10.Mustafa (muhammet)11.Yusuf

Alibeyköyspor

1.Önder 3.Gökhan 5.Muhammet çetin 7.Ali Sekan(Uğur)8.Sezer 10.Emrah 90.Mustafa 67.Şaban94.Tugay 11.Yakup 91.Bektaş

32.dakikada Hamza ESENBAYBURT

77.dakika Muhammet Çetin Polat /Penaltı)

TIKLA MAÇIN TAMAMINI SEYRET