Bayburt’ta düzenlenen ''En Temiz Köyüm'' yarışmasında derece alan köylere ödül törenine; Bayburt Valisi Hasan İpek, Aydıntepe İlçe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Karabulut, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Saka, Konursu Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Şamil Kurt, Erikdibi Köy Muhtarı Abuzer Bayansal, Yukarı Kırzı Muhtarı Rasim Lüleci ve Çatıksu Köy Muhtarı Fikri Lüleci ile köy sakinleri katıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Saka yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada ''İlimizde de düzenlenen En Temiz Köyüm yarışmasına 10 köyümüz katılmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından Köylerimize duyuru yapılmış ve şartları taşıyanların katılması istenmiştir. Katılım ve değerlendirme kriterleri olarak aşağıdaki şartlar belirlenmiştir.

Kanalizasyon veya fosseptik sistemine sahip olunması,Atık su bertarafının sağlandığı arıtma tesisi veya doğal arıtmanın bulunması,Hayvan gübreliklerinin hijyenik şartlarda oluşturulması,Yolların toz olmayacak şekilde kaplanmış olması,Ağaçlandırma çalışmalar yapılması,Çöplerin düzenli şekilde toplanmış olması.

Başvuran köylerimiz Vali Yardımcımız Hakan Hakyemez başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından

değerlendirilmiş;Erikdibi,Yukarıkırzı ve Çatıksu köyleri kriterlere en uygun köyler olarak belirlenmiştir.

Köylerimizin isimleri Bakanlığımıza bildirilmiş,Bakanlığımız tarafından köy muhtarlarımıza verilmek üzere Çevre Beratı(Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar tarafından imzalanmış),1 adet masaüstü bilgisayar ve 1 adet yazıcı gönderilmiştir.

 Seçilen en temiz köylerin Aydıntepe İlçesinden olmasının oldukça manidar olduğunu belirten Vali İpek''5 Haziran Dünya Çevre Günü;tüm dünyada çevre konusunda bilinçlenmenin artırılması,karar vericilerin dikkatini çekmek ve çevre koruma faaliyetlerinin geliştirilmesi amacı ile kutlanmaktadır.

Dünyamızın karşı karşıya olduğu çevresel sorunların çözümünde toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.Çevresel kaynakların korunması, kirliliğin önlenmesi ve çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızın çevreyi koruma bilincine sahip olması  önem taşımaktadır.

İnsanların yaşam alanlarının korunması,geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi konularında Köy Muhtarlarımıza da çok önemli görevler düşmektedir.Bun kapsamda başarılı çalışmalar yürüten köy muhtarlarının çalışmalarını ortaya çıkarmak ve desteklemek amacıyla Ülke genelinde Türkiye’nin En Temiz Köyü yarışması düzenlenmiştir.

Ben seçilen bu üç Köyümüzün Muhtarlarını ve köy sakinlerini kutluyor temiz bir Dünya için el ele vermemiz gerektiğini belirtiyor devamını bekliyorum''

Vali İpek ve beraberindeki heyet Çatıksu İlköğretim Okulunu gezerek öğrencilerin sorunlarını dinlediler,bu sorunların ivedilikle çözülmesi talimatını vererek köyden ayrıldılar.