27 Nisan 2014 tarihinde 81 İl Merkezinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)’nin başvuruları 24 Şubat – 07 Mart 2014 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzden alınacaktır.

Ancak 2012 yılında ÖMSS’ye başvurup kaydı alınan adaylar için tekrar Ön Kabul Ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmeyecektir, adaylar ÖSYM’nin internet Sitesinden kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir.

İlk defa sınava girecek adaylar ve engel durumu değişen adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesinin düzenlenmesi için İl Müdürlüğümüze başvuruları gerekmektedir.

2012 de ÖMSS’ye başvurup eğitim durumu değişen adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerinde kayıtlarını kendileri yenileyecektir. Ayrıca İl Müdürlüğümüzden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almalarına gerek yoktur.

“Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda “ÇALIŞABİLİR” ibaresi aranmayacaktır. “ÇALIŞAMAZ” ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceğine dikkat edilmelidir.

Sınav başvuru sürecinde geçerli süreli raporların başvurusu kabul edilecektir.

65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS’ye başvurusu kabul edilmeyecektir.

 EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim, önlisans veya lisans mezunu programlarından herhangi birisinden mezun veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecektir.

Adaylara Ön Kabul ve Taahhüt Belgesini aldıktan sonra diğer gerekli olan belgelerle birlikte ÖSYM Başvuru Merkezine başvurup süreci tamamlamaları gerekmektedir.

 Kuraya başvuracak adayların başvuruları 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında alınacaktır.

ÖNEMLİ UYARI!

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’e göre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi veya Okulu Mezunu engelliler Kuraya başvuracağı için EKPSS için başvurusu alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler:

Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun, üzerinde %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu,

Diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmî belge,

 Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)

İşitme engelliler için ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduklarını belgelemek amacı ile aşağıdaki belgelerin en az birini getirmesi gerekmektedir.

Okudukları ilkokul diploması aslı veya onaylı bir örneği Kaynaştırma okullarında okuyanların ilkokullarını işitme engelli olarak kaynaştırma okullarında geçirdiklerini açıklayan okullarından alacakları belge İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduğunu açıkça gösteren engelli sağlık kurulu raporu,

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduğunu gösteren diğer belgeler (Kulaklık veya işitme cihazı faturası vb.)

Bilindiği üzere 2012 ÖMSS’de ulaşım problemi yaşayan engelli adayların taşınması konusunda İl Müdürlüklerimiz koordinatörlüğünde çalışma yapılmıştır. 27 Nisan 2014 tarihinde yapılacak EKPSS için engelli adayların sınav merkezine taşınması konusunda planlamanın yapılması amacıyla; sınav merkezine taşınma konusunda yardım talep eden adayların iletişim bilgilerinin İl Müdürlüğümüz tarafından kaydının alınması gerekmektedir.

 

 

                                                                                                                                  Hayrettin PALA

                                                                                                           Bayburt Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü