Trafik temalı Hacivat-Karagöz Trafik Kurallarını Öğretiyor isimli tiyatro oyunu hazırlanmış ve ilimizdeki ilk ve orta okul öğrencilerine sahnelenmiştir. Oyunu seyretmeye gelen 1800 öğrenci ve velileri hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de trafik bilgilerini geliştirip, pekiştirdiler. Oyun sonrası küçük misafirlere çeşitli hediyeler ve ikramlar dağıtılmıştır.

Ödüllü Resim yarışması, İl genelindeki ilkokullar arasında “Trafik Temalı” resim yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya katılan resimler, proje ortağı olan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan yarışma değerlendirme komisyonu tarafından en iyi 3 resim seçilmiş ve ödüle layık görülen 3 resmin sahibine il protokolünün katılımıyla düzenlenen törende çeşitli hediyeler verilmiştir.

Trafik bilincinin oluşturulması mevcut bilgilerin pekiştirilmesine yönelik il merkezinde bulunan 32 ilk ve ortaokulda Trafik Kuralları ve Güvenliği başlığı altında seminerler düzenlenmiş, seminerlere 1060 öğrencinin katılımı sağlamıştır.

Trafik Kurallarına dikkat çekmek ve trafik bilincinin pekiştirilmesi için ilk kez ehliyet alacak vatandaşlara ve taşıt alımı yaparak ruhsat çıkarmak için Emniyet Müdürlüğüne gelen vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri yapılarak çeşitli hediyeler verilmiştir.