Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 'n da Bayburt standını gezen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak  çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile birlikte Bayburt standını gezen BTSO Başkanı Yumak,Bayburt Güvercini,Bayburt Balı, ve  ehramdan yapılan ürünlerin sergilendiği stantlardan ürünler hakkında bilgi aldı.

Emitt 2014 fuarında Bayburt 12. Holde yer alan 1224 nolu stantta misafirleri ağırlayan Bayburt ;İlimizin tanıtımı adına üstlendiği misyonu ve görevi layıkıyla yerine getiriyor açıklamasını yapan Yumak ;

Tanıtım çalışmalarının sadece kamu ekseninde kalmaması için  bu organizasyonlara sivil toplum kuruluşlarını da azami ölçüde dahil olması gerekliliğinden Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Bayburt Arıcılar Birliği olarak bu fuara en yüksek katılımla iştirak ettik.

" Tanıtım çalışmalarının yanında ilimizde nitelikli konaklama tesislerinin sayısının artması, Bayburt'u Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya  bağlayan yolların standardının iyileşecek olması,"Yeşil Yol "  projesiyle tüm Karadeniz Yayla Yollarının birleşecek ve Turistin Karadeniz'i gezerek ve görerek tanımasına imkan sunulması adına ve bu bağlamda Bayburt'un da bu projenin içinde olması ile Turizm ver Seyahat alanında elimizi daha da güçlendirecektir. Önümüzdeki dönem Bayburt'un turizm gelişiminin daha da hızlanacağı bir dönem olacaktır."

BTSO Başkanı İbrahim Yumak ve Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile birlikte stantları gezdikten sonra, yerel sanatçımız Umut Güler'in söylediği birbirinden güzel Bayburt Türküleri  ile coşarak Davul Zurna eşliğinde hemşehrilerimizle Bayburt Barı oynadılar.

Standımızı ziyaret eden, Bayburt eski Belediye Başkanımız Muammer Daştan ve ailesi, Dursun Ali Camadan ve ailesi,Fotoğraf sanatçısı Engin Kaban,Bayburt Gündem Gazetesi Yönetim Kurulu üyeleri,Bayburt Kültür Yardım Derneği eski yönetim kurulu üyeleri,Yayla ağası Alaatin Koral ve ailesi,Ali Kemal Durulmuş ve ailesi,Baksı Müzesi Gönüllüleri,Balıkesir Edremit Halk Oyunları ekibindeki Bayburtlu hemşehrilerimiz ve Bayburt özlemini gidermek isteyen tüm Bayburtlular standı ziyaret ederek hasret giderdiler.

Bayburt Kültür Yardım Derneği Genel  Başkanı Faruk Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 'n da Bayburt standında görevlilerle beraber bir akşam yemeğinde buluştular.

Başkan Kılıçaslan; "Bizim elleri daha iyi tanıtmak adına Bayburt'tan İstanbul'a gelen siz hemşehrilerimize bu üstlendiğiniz ağır ,yorucu ama bir o kadar da mutluluk veren görevde her zaman yanınızda olduğumuzu belirtiyor çalışmalarınızdan dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Oldukça samimi bir havada geçen yemekte Bayburt ve Bayburt'a yapılması gerekenler , 22 Şubatta Derneğin düzenleyeceği " Kurtuluş Gecesi" hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.