Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 'n da Bayburt standını gezen Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Selçuk Coşkun fuar hakkında izlenimlerini  aktardı.

Dünya nüfusu ile birlikte Türkiye'nin de nüfus yaş ortalamasının yaşlandığını belirten Coşkun;

" Turizm amaçlı fuarlar Ülkelerin, Şehirlerin ,beldelerin tanıtımı amacıyla düzenlenen ve amacına ulaşan etkinliklerdir. Dünya nüfusu haliyle de Ülkemizin nüfus yaşı orta yaş gurubuna yaklaşmış ve genç nüfusumuz azalmaktadır.

Gelecek 10 yıllarda ülkemizin de böyle giderse genç nüfusu azalacağından Üniversitelerimizde okuyacak öğrenci bulmakta zorlaşacak ve Üniversitelerimiz birbirlerinden öğrencileri daha cazip halde olan okullarına çekmek için yoğun tanıtım ve bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyacaklardır.İşte bu tür Turizm ve Seyahat Fuarları biz Üniversitelerin ve bulundukları yörenin tarihi,turistik ve coğrafi yapısını,özelliklerini,güzelliklerini tanıtmak adına oldukça önem arz etmektedir.

Bayburt Üniversitesi olarak, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'na bizleri tanıtan tüm argümanlar ile gelerek hem en genç ve yeni nesil üniversitemizi tanıtıyor hem de Bayburt'umuzun tanıtımına katkı sunuyoruz" dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile birlikte Bayburt standını gezen Rektör Coşkun, Bayburt Taşı,Bayburt Balı, ve  ehramdan yapılan ürünlerin sergilendiği stantlardan ürünler hakkında bilgi aldı.

Emitt 2014 fuarında Bayburt 12. Holde yer alan 1224 nolu stantta ziyaretçilerini ağırlıyor. Bayburt Valisi  Mükerrem Ünlüer ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın da açılış programına katıldığı fuara İstanbul’da bulunan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği başta olmak üzere, Bayburt adıyla faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar  iştirak etti.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur,Bayburt Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirer,Bayburt Gündem Yönetiminden Gürsel Kocabey,  ve Bayburt sevdalısı hemşerilerimiz stantları ziyaret ederek özlem giderirken Bayburt Stantında ikram edilen Bayburt Ketelerinin, Bayburt Balı,Poleni,Probolisinin tadına baktılar.