Demirözü Beşpınar Beldesinde 200 Başlık mandıra mevcut olup üretimi yapılan sütler Özel bir Firmaya pazarlanmaktadır. Diğer işletmeler ise ortalama 3-10 baş sağım hayvanı büyüklüğünde olup ürettikleri sütün pazarlama imkanı yoktur.
İlçede hayvancılığın kalkınması üreticilerimizin ürettiği süt ve etin yerinde değerinde satılmasına bağlıdır. İlçede 2012 yılı içinde 1 kg ot 0,6 TL ye kesif yem ise 1.00 TL ye satılmaktadır. Diğer giderler hariç üreticilerimiz 1 Kg sütü sattığı zaman ortalama 1 Kg yem alım değerine gelmektedir. Bu durum göçle birlikte damızlık hayvan üretiminin yıldan yıla düşmesine neden olmuştur.
Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin ürettiği et ve sütün gerekli teşvik primlerinden faydalanmasının sağlanması ve düzenli pazarlama organizasyonu oluşturarak gerektiği fiyattan alıcı bulması hayvancılığımızın gelişmesine olumlu katkı yapacaktır.
Bölgede sürekli göç yaşanmaktadır. Bu göç nedeniyle mevcut hayvancılık potansiyeli tam olarak kullanılamamaktadır. Bu sorunda hayvansal üretimin kantite ve kalite açısından geliştirilmesi ve elde edilen ürünlerin değerinde pazarlanmasının  sağlanması ile bir nebzede olsa çözüle bilir. 

İlçe merkezde ve köylerde üretilen sütün daha hijyenik koşullarda toparlanarak pazarlanması için ilçenin mevcut süt potansiyelinin pazara sunulması ve geliştirilmesi için  Kamu kurumları öncülüğünde özel sektör firmaları davet  ve teşvik edilerek yapılacak bir çalışma sonucunda ilçe deki süt üretiminin potansiyeli ortaya çıkarılarak pazara sunulmuş olacaktır.  

Yapılacak böyle bir çalışma ile sütün organizeli bir şekilde satılıp üreticinin eline daha fazla gelir getirmesinin yanında, oluşturacağı istihdam olanağı ile işsizlik sorunun çözümüne ve göçün önlemesine katkıda bulunacaktır.