Köprüde oluşan çatlaklar ve köprünün eğri olması nedeniyle Karayolları 106. Şube yetkilileri tarafından köprünün kapatılmak istenmesi köprüden ulaşımı sağlayanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Köprünün ulaşıma kapatılmasını engellemek üzere köprü üzerine toplanan vatandaşlar köprünün ulaşıma kapatılmasına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Bunun üzerine Karayollarından gelen yetkililerle uzun süre görüşen çevre sakinleri köprüdeki suyun 2 metre yükseklikteki borularla veya demir profillerle tahliye edilebileceğini belirterek köprünün ulaşıma kapatılmaması yönünde istekte bulundu. 

Değirmencik köyü muhtarı Eyüp Keskin köprünün kapatılmasının kendilerini olumsuz yöne etkileyeceğini belirterek, " Köprünün ulaşıma kapatılması arazimizi ikiye bölecek. Benim arazimi yarısı köprünün diğer tarafında. Yakıt istasyonu yine köprünün diğer tarafında. Yol Çayırköprü tarafından verilirse 1 km uzaklıktaki tarlama 11 km dolaştıktan sonra gelmiş olacağım. Bunun imkanatı yok. Ya köprüyü yarım yarım yapacaklar. Ya da bizim karşıya geçmemiz için başka bir çare bulacaklar. "diye konuştu.

Konursu Köyü muhtarı Temel Köroğlu ise köprünün kapatılmasının 20 köyü etkileyeceğini ifade ederek, " Bu kapatılma aynı zamanda SS. 10 nolu  Konursu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin okul servislerini olumsuz yönde etkileyecek. Yol 40 km daha uzamış olacak"dedi.

Karayollarından gelen yetkililer ile yapılan görüşme sonucunda köprünün ulaşıma kapatılması bir hafta ertelenirken köprünün teknik analizinin yeniden yapılacağı bildirildi.